Dogecoin ökar med 12% eftersom påverkare håller pengarna flödande

Dogecoin’s priset har ökat till $ 0,35, en ökning med 12% under det senaste dygnet, eftersom sociala medier som påverkar fortsätter att kasta sitt stöd bakom Internetens mest värdefulla Shiba Inu-hund.

Dogecoin, en kryptovaluta som ursprungligen skapades som ett skämt, har nu en marknadsvärde på nästan 46 miljarder dollar, vilket gör den till den sjätte största kryptovalutan. Det veckovisa hoppet på 24,5% gör det till den näst bäst presterande kryptovalutan. Det är precis bakom Bitcoin Cash, a Bitcoin hård gaffel, som registrerade veckovinst på 24,8%.

Sammanfaller med dagens uppgång är en serie av Dogecoin-godkännande tweets av WSB ordförande, ett anonymt Twitter-konto med nära en miljon följare, inklusive Elon Musk.

Kontot är inte relaterat till r / WallStreetBets, Reddit-forumet som startade januari GameStop-frenesi.

Användaren ökade till enorm popularitet när den twittrade ut den 31 januari, “Har Doge någonsin varit i en dollar?” I en verkligt parabolisk anda förde den enkla tweeten, som en gång gillades av Elon Musk, kontoens följare från 12 000 till 750 000 i en vecka.

“Jag har funderat mycket på Doge”, twittrade han i morse. “Samhället är så starkt, det finns inget sätt att denna skit inte blir erkänd som en legitim kryptovaluta i framtiden.”

“Namnge en annan krypto som har förenat alla typer av människor som Doge,” fortsatte WSB-ordförande. Faktum är att Dogecoin har lockat ett brett utbud av människor – och varumärken som Snickers och Axa drar in sig på Doge-vurm – allt från den tidigare porrstjärnan Mia Khalifa och Dogecoins posterboy Elon Musk.

Mark Cuban, investerare och NBA-lagägare, har också talat om Dogecoins potential. Han sa den 12 april att hans lag, Dallas Mavericks, skulle behålla 112 000 Doge (nu $ 39 200) på sin balansräkning.

Kubanska berättade för Ellen Degeneres för chattprogram tidigare i veckan: ”Även om Dogecoin inte är den bästa investeringen, är det bättre att investera i tillgången än att spela lotteri; det är också ett sätt på vilket du kan lära dig att använda kryptovalutor. ”

Den grizzled entreprenören tycker att myntets pris har hindrats av uttagsbegränsningar för kommissionsfri handelsapp Robinhood. Robinhood, ett populärt sätt att köpa Doge, låter inte kunderna överföra sin Doge till en kryptovalutautbyte eller spendera den någon annanstans.

Detta är vanligt för stora finansinstitut, eftersom det hindrar dem från att få problem med brottsbekämpning på grund av penningtvätt. PayPal gör detsamma för sin kryptoförsäljning. Det betyder dock att sådan krypto inte kan till exempel satsas in decentraliserad ekonomi smarta kontrakt.

Robinhood sa i mars att det skulle erbjuda en kryptoplånbok “så fort som möjligt.” Detta skulle förmodligen låta kunder dra tillbaka Dogecoin till sina egna kryptovalutaplånböcker.

I en annan show av kändisstöd släppte Remy Munasifi, en YouTube-komiker vars videor samlar tiotals miljoner visningar, på torsdag en Dogecoin-godkänd rap-video för ReasonTV, ett libertärmedium. “Det finns olika indikatorer som visar att USA kan gå mot en valutakris”, säger ReasonTV: s bildtext. “En av dem har tassar.”

All hubbub har hjälpt Dogecoin träffade 1 miljon Twitter-följare.

Mycket affärer, mycket vanligt

Plötsliga spikar och dumpar har blivit kännetecknen för Dogecoin under de senaste månaderna.

Dogecoins första stora prishöjning var i januari när den så kallade Dogecoin Army, myntets fans, samordnade ansträngningarna för att pumpa priset på ett liknande sätt som GameStop-meme-framgången från Reddits froum r / WallStreetBets. När de frenetiskt köpte Dogecoin slog myntets pris den 31 januari höga toppar på $ 0,045 och steg 66%. Det sjönk snabbt ner till $ 0,036 den dagen.

Ett annat stort och ännu mer framgångsrikt försök ägde rum förra månaden. Den 16 april hoppade Dogecoins pris 225% till 0,42 dollar efter att Elon Musk twittrade ut en bild med texten “Doge skällande på månen.”

Men pumpförsöket den 20 april, som deklarerades “Doge Day” av sina fans, misslyckades eftersom priset sjönk 20% till 0,29 $ – långt ifrån $ 1, den mycket hypade “månens” prisnivå eller “minst 0,69 $. ”

Mycket bark, mycket doge. Men när månen?

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link