Dogecoin nu värderat högre än Twitter och Ford

Dogecoin värderas till 49,8 miljarder dollar, vilket innebär att det värderas högre än den amerikanska multinationella biltillverkaren Ford Motor Company (45,2 miljarder dollar) och sociala medier, Twitter (44,1 miljarder dollar).

Altcoin ligger för närvarande på rang 255 på Asset Dash-rankningar som biter i hälen på den # 254-rankade Newmont Corporation. Newmont är det största guldbrytningsföretaget i världen och har ett marknadsvärde på drygt 50 miljarder dollar.

Dogecoin överträffar Twitter och Ford

Dogecoin värderas högre än ett traditionellt råvarubaserat företag som Ford eller bara lägre än ett som Newmont Corporation fortsätter den långvariga paradoxen som möter traditionella investerare med kryptovalutor som inte har något fysiskt värde.

Börsvärdet är en anmärkningsvärd framgång med tanke på att det bara släpptes för sju år sedan den 6 december 2013, medan Twitter och Ford grundades 2006 respektive 1903, Dogecoins tillväxt accelererade 2021 efter Elon Musk och den kända affärsmannen Mark Cuban lägga sin vikt bakom myntet på sociala medier.

The DogeFather

Den senaste styrkan hos Dogecoin kan kopplas till Musks kommande föreställning värd Saturday Night Live den kommande helgen (8 maj). Tesla-grundaren har ett berömt intresse för myntet och har till och med beskrivits som “DogeFather.” Saturday Night Live kommer att tillhandahålla en massiv plattform för Musk och tittare, som kan förvänta sig en boom i värde för myntet om de nämns av Musk i en av hans föreställningar på showen.

Musk vände sig till Twitter för skitsidéer. En fan frågade om han kommer att införliva sin titel och DogeFader svarade “Definitivt.” Vissa handlare tror att exponeringen kan leda till att Dogecoin får ännu mer fart.

Dogecoin-kryptovalutan skapades av Billy Markus och Jackson Palmer som båda är mjukvaruutvecklare när de ville ha ett betalningssystem utan traditionella bankavgifter. Det började som ett skämt, med likheten med “Doge” -meme.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link