Dogecoin Knockoff Shiba Inu skjul 12% efter Coinbase-förseningar


I korthet

  • Shiba Inu är en meme-symbol som Dogecoin.
  • Det kommer att börja handlas på Coinbase Pro.
  • Efter en försenad notering sjönk SHIB: s pris.

På tisdag var Shiba Inu-token redo att visa upp sin stamtavla framför Coinbase användare. Men efter att börsen försenat en förväntad notering slickar SHIB istället sina sår.

”Vi har tekniska problem som tillfälligt kommer att försena lanseringen av SHIB på Coinbase Pro”, skrev börsen i går uppdatering till ett meddelande den 15 juni att det skulle lista meme-token. ”För närvarande inaktiverar vi insättningar av SHIB. Uttag är fortfarande tillgängliga.”

Priset på SHIB sjönk vederbörligen 12% på 24 timmar.

Ökningen och nedgången i SHIB-priset den här veckan. Bild: CoinGecko

En liknande teknisk försening påverkade lanseringen av Solana även på Coinbase Pro. Efter att ha börjat handla den 24 maj ursprungligen landade SOL bara på börsen den sista dagen, vilket tyder på att SHIB kan behöva vänta en stund till.

En Coinbase-lista är känd för att ge en kryptovaluta en boost. ”Coinbase-effekten” bidrar faktiskt till en genomsnittlig prisökning på 29% efter fem dagar, enligt en Marsrapport från Messari. Det kan bero på att, precis som Robinhood, det populära börsen gör det enkelt för pyjamaklädda dagshandlare med potentiellt liten ekonomisk expertis att länka sina konton till ett betalkort och klicka på ”köp”.

Till och med en notering på Coinbase Pro, börsens ”avancerade handel” -app, kommer ofta med en bump, eftersom det vanligtvis är ett tecken på att en notering i huvudappen är precis runt hörnet; kryptoindustrins tittare köper upp token i väntan på ökad efterfrågan.

Allt detta förklarar SHIB: s 26-procentiga boost under tre timmar på tisdag. Det gick från $ .00000723 till $ 0.00000912. Det är nu tillbaka till under $ 0,000008.

Om dessa bråknummer: Även om ett enskilt SHIB-tokenpris ligger långt under ett öre, ger den cirkulerande tillgången på 500 biljoner token sitt marknadsvärde till nästan 4 miljarder dollar. SHIB är utformad för att inte vara knapp Bitcoin, men att vara riklig. Och precis som sin icke-sportiga kusin, Dogecoin, tog den Shiba Inu-meme från början av 2010-talet och gjorde det till ett kryptosamhälle.

Avkryptera har nått ut till Shiba Inu och Coinbase för att kommentera när SHIB kan komma ut från hundhuset och spela i växelns inhägnad trädgård.Source link