Dogecoin Knockoff sätter 8 miljarder dollar i Ethereums grundare Buterins plånbok

I korthet

  • Priset på Shiba Inu (SHIB), ett mememynt och Dogecoin-knockoff, har ökat 734% under den senaste veckan.
  • Anonyma utvecklare har skickat 50% av tokenutbudet till Vitalik Buterins plånbok under det senaste året.
  • Även om dessa tokens påstås vara ”brända” har Buterin full tillgång till sina SHIB-innehav. Det är värt 8 miljarder dollar när detta skrivs.

Visst, Elon Musks skorpiga monolog på Saturday Night Live kan ha tankat priset på Dogecoin. Men det räckte inte för att förhindra att en Dogecoin-knockoff stiger till enormt värde – och lägga till 8 miljarder dollar till nettovärdet av Ethereums grundare Vitalik Buterin, som oavsiktligt har fått 50% av tokenutbudet från tokenutvecklarna under det senaste år.

Shiba Inu (SHIB), en av de många meme-tokens med hundtema, inspirerad av Dogecoin, släppte sig loss från sina konkurrenter och steg 128% under det senaste dygnet. Det handlas för närvarande för $ 0,00001593, och CoinMarketCap säger att myntet på 6,2 miljarder dollar är i omlopp. Det skulle göra Shiba Inu till den 28: e största kryptovalutan.

Men marknadspriset är faktiskt mycket högre: Buterin har ytterligare 505 miljarder SHIB, eller 8 miljarder dollar i dagens pris – han är Shiba Inus största innehavare. Det är också Buterins största innehav – mycket mer än hans 1,3 miljarder dollar i ETH. Ta hänsyn till Buterins innehav och Shiba Inu blir den 12: e största kryptokurrency.

Buterin har inget att göra med SHIB. Tokenets anonyma utvecklare sa i sin vitbok (”woofpaper”) att de skickade 50% av myntförsörjningen till Buterins adress för att ta bort dem från cirkulation. På så sätt kan priset stiga – så länge efterfrågan fortsätter att öka – och utbudet är begränsat.

Hittills har myntet fungerat bra. SHIB, som lanserades i augusti förra året, växte först fram den 20 april, eller Dogedagen – dagen sammanfaller med 4/20, en årlig firande av marijuana. På Dogedagen hoppade myntet från till $ 0,000004, en ökning med 3900% på en vecka.

Priset på den självbeskrivna ”Dogecoin-mördaren” har ökat med ytterligare 734% under den senaste veckan. Idag nådde det en heltidshöjd på $ 0,0000195, bara 1,5 timmar före Elon Musks SNL-utseende. Liksom Dogecoin kraschade SHIB nästan omedelbart. Det sjönk till $ 0,000012 och har sedan dess stagnerat.

Men påståendet att tokens som skickas till Buterin är lika bra som brända håller inte vatten. Buterin har inte bränt några av dessa tokens. ”För att vara helt tydlig kan Vitalik matta dig,” sa WARONRUGS, ett populärt Twitter-konto som söker kryptovalutor för risker med en matta.

”Vitalik Buterin kan tekniskt sälja sin SHIB närhelst han vill”, en blockchain sleuth som går förbi Squanch berättade Avkryptera. ”Det enda förebyggandet skulle vara att bränna den privata nyckeln till hans plånbok.”

Kommer Buterin att bränna poletterna? ”Absolut inte. Det finns inget incitament för honom att skada sitt rykte för 200 ETH, säger WARONRUGS, som twittrade tillbaka i januari. Visst, 200 ETH (782 000 $) kanske inte räcker för att få Buterin att sprida marknaden.

Men nu har myntet gått till månen, kommer Buterin att avvisa 8 miljarder dollar? Naturligtvis, om Buterin börjar sälja tokens, är det liten chans att de kommer att behålla mycket av sitt värde.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link