Dogecoin har memed sin väg till en Coinbase-lista. Är skämtmyntet nu riktigt?

I korthet

  • Dogecoin används alltmer för betalningar på BitPay.
  • Det kommer snart att handlas på Coinbase Pro.

Titta inte nu, men Dogecoin kan vara på riktigt.

Det läggs till av Coinbase Pro den här veckan, har hjälpt till att förvandla Robinhood till en av de mest nedladdade handelsapparna och ser att betalningstransaktionsvolymen ökar i en svimlande takt.

Så, kan vi officiellt säga att Dogecoin, som uppfanns 2013 som ett (fullt fungerande) skämt, är på väg till vanlig adoption?

Medan memes kan vara skämt är det inte deras makt att forma konversation och kollektiv tro. Som ordspråket säger, flyttar memes marknader, med Dogecoin ett utmärkt exempel. Det tillägnade ett meme av en Shiba Inu med upphöjda ögonbryn med en syntaktiskt felaktig intern monolog. Dess framgång har nyligen gett upphov till mememynt som Shiba Inu (SHIB) och Akita Inu (AKITA) som existerar mest för att göra riskabla finansiella investeringar roliga.

Det är en av anledningarna till att ”Shark Tank” -domaren Mark Cuban ger för att hans Dallas Mavericks accepterar DOGE-betalningar. Kubans förespråkande, i kombination med Teslas VD Elon Musks meme-mikrofon på Twitter, har utökat Dogecoins räckvidd till sociala och vanliga medier.

Och nu till Coinbase.

Efter år av att ha ignorerat Dogecoin har den populära amerikanska kryptovalutabörsen beslutat att tillåta handel med tillgången för sina Pro-användare redan på torsdagen (med en notering på sin vanliga app sannolikt att följa). En Coinbase-lista lägger till en faner av legitimitet till en kryptovaluta av flera skäl. Till att börja med är det känt för sin konservativa strategi för att göra tillgångar tillgängliga för handel. Utbytet, till exempel, listar inte sekretessmynt Monero på grund av oro i lagstiftningen och skäl för företagets riskhantering.

Sammantaget är utbytet också mer selektivt än de flesta av sina motsvarigheter. Den listar bara 63 tokens, mycket färre än de 250 till 330 som listas på Binance, FTX eller Huobi – dock inom ett liknande intervall för sina amerikanska kollegor Gemini, Kraken och Binance.US.

Dessutom är Coinbase den första kryptovalutabörsen som börsnoteras på en amerikansk börs, vilket innebär att den åtnjuter Wall Street. Dogecoins rykte gynnas av föreningar.

Under tiden sade Coinbase-rival Robinhood, som har listat meme-token sedan juli 2018, förra veckan att det skulle börja låta DOGE överföras från sina plattformar till externa plånböcker, vilket ger det mer i linje med en traditionell kryptoetos.

Robinhood, som listar bara sju tokens vid sidan av sina aktierbjudanden, är på sin egen resa till en offentlig notering. Appen för kostnadsfri handel för vardagliga investerare, som vill ”demokratisera finansiering”, har cirka 20 miljoner användare. Användningen av appen hjälpte till att skicka GameStop-aktierna högt tidigare på året, fördubblade aktiekursen för AMC idag (New York Stock Exchange stoppade handeln) och gav naturligtvis ett uttag för kryptovalutaversionen av dessa ”stonks”: DOGE .

Ändå, även om handelsvolym och pris kan fungera som barometrar för många saker, indikerar de inte nödvändigtvis antagande. Trots allt steg GameStop även när videospelhandlaren stängde butiker. Och många kryptotoken har pumpats bara för att dumpas utan ceremoni.

Men data från betalningsprocessorn BitPay berättar en annan historia. Det har rapporterats en kraftig ökning av Dogecoin betalning transaktionsvolym bland handlare som accepterar kryptobetalningar. BitPay, som gör det möjligt för leverantörer att acceptera och / eller utbyta kryptovaluta, bekräftade till Avkryptera förra veckan att Dogecoin nu står för 12,6% av transaktionsvolymen, en nästan fyrfaldig ökning jämfört med mars. Dogecoin är en av 10 kryptovalutor som är inställda som standard för att accepteras av handlare som använder BitPay, vars kunder inkluderar Microsoft, AT&T och WeWork.

Dogecoins låga transaktionsavgifter innebär att det traditionellt har använts för mindre transaktioner, såsom tips och mikropolitiska betalningar. Enligt Dogecoin-utvecklaren Ross Nicoll vill Elon Musk att devs ska fortsätta arbeta för att göra DOGE till en transaktionsvaluta – den typ du skulle använda för att köpa en kopp kaffe – i linje med Bitcoin Cash eller Litecoin.

Och där ligger motargumentet.

Bitcoin Cash, som utvecklades på riktigt (istället för för skojs skull) och har konsekvent haft aktiva utvecklare, handlas redan på Robinhood, noterat på Coinbase och stöds av BitPay. Dessutom har BCH, BTC, ETH och de flesta andra kryptovalutor funderat på deras tokens ekonomi, medan Dogecoins plan är att fortsätta skriva ut oändligt. De har bara bättre grundläggande.

Ja, men har någon av dessa tokens den memetiska kraften hos en Shiba Inu?

Source link