Dogecoin-handel startar på Coinbase Pro, Price Holder Steady

I korthet

  • Dogecoin är nu tillgängligt för handel på Coinbase Pro.
  • Och priset har knappt flyttat.

Dogecoin (DOGE) är nu tillgängligt för handel på Coinbase Pro, börsens ”professionella” handelsplattform.

Myntet, som skapades som ett skämt 2013 men nu är den sjätte största kryptovalutan med en börsvärde på över 52 miljarder dollar (mer än många företag på S&P 500), handlades till cirka 0,40 dollar. i skrivande stund. Tidigare har Coinbase-listor lett till vild volatilitet för ett mynt på öppningsdagen, vilket vanligtvis har lett till uppåtgående prissvingningar. Så är inte fallet för Dogecoin idag– åtminstone inte ännu.

Priset på Dogecoin gjorde det skjuta upp tidigare i veckan, dock efter Coinbase först meddelat noteringen på Pro, som marknadsförs som företagets handelsplattform för erfarna handlare att köpa och sälja kryptovalutor. Pro-plattformen är dock tillgänglig för alla med ett vanligt Coinbase-konto, även om det är betydligt mindre användarvänligt än den vanliga mobilappen (men också billigare).

Dogecoin handlas nu mot dollar, euro, brittiskt pund, Tether och Bitcoin på Coinbase. Och trots att det bara finns tillgängligt på Pro för tillfället är det möjligt att mememyntet kommer att vara tillgängligt för handel på Coinbases standardplattform för nybörjare. De börsnoteras San Francisco-baserade börser tenderar att lansera kryptovalutor på sina andra plattformar strax efter att de släppts på Pro.

För närvarande kan Coinbase Wallet-användare redan skicka och ta emot DOGE från mobilappen.

DOGE har komma långt eftersom det skapades för ett skratt för åtta år sedan. Det har nu mer aktiva utvecklare bakom sig för att göra det till en seriös rival till kryptovalutor som används för betalningar, som Bitcoin Cash och Litecoin – trots att de bygger på en dumt internet meme.

Det har också varit i de finansiella nyhetsrubrikerna non-stop i år eftersom det är Teslas VD Elon Musk favoritkrypto.

Musk, som till stor del har kontrollerat myntpriset med sina oregelbundna tweets, sägs vara det arbetssätt med DOGE-utvecklare för att göra tillgången till ett grönare, snabbare alternativ till Bitcoin, enligt Dogecoin dev Ross Nicoll.

Andra kraftfulla affärsmän har intresserat sig för valutan. Mark Cuban, miljardärägaren till Dallas Mavericks basketlag, låter fans betala för biljetter och varor med DOGE och har sa att det ”blir mer av ett verktyg i termer av som en valuta.”

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link