Dogecoin Goes Lunar, finansierar SpaceX Moon Mission

Elon Musks raketföretag, SpaceX, tillkännagav ”DOGE-1 Mission to the Moon” att starta i början av 2022, Detta är ett uppdrag som Musk planerar att finansiera med sin älskade Dogecoin.

I ett uttalande som släpptes på söndagen bekräftade Geometric Energy Corporation, ett kanadensiskt baserat tillverknings- och logistikföretag för immateriella rättigheter, sitt samarbete med SpaceX för att skicka den första kommersiella månens nyttolast till rymden som betalats helt i kryptovaluta.

SpaceX accepterar den meme-inspirerade Dogecoin-kryptovalutan för att finansiera uppdraget. Geometric Energy CEO, Samuel Reid, sa att Dogecoin har säkrat sin plats som en ekonomisk ”beräkningsenhet för månverksamhet i rymdsektorn.” Tillkännagivandet från GEC skryter också om Dogecoins snabba, pålitliga och säkra transaktionsupplevelse.

SpaceX tror att Dogecoin kommer att vara ett banbrytande exempel på ökande användningsfall för kryptovalutor. SpaceX Vice President för kommersiell försäljning, Tom Ochinero, kommenterade att uppdraget har förmågan att visa upp användningen av kryptovalutor bortom vår planet och att det skulle kunna ”lägga grunden för interplanetär handel.”

Både Musk och Geometrisk energi twittrade om utvecklingen på söndag kväll.

Dogecoin har gjort otaliga rubriker i kryptonyheter för sent, driven av sina kultföljare och kändisentusiaster. Altcoin har till och med överträffat eter och bitcoin i år, samtidigt som det överträffar stora finansinstitut i värde.

Men med all hype kring den digitala valutan finns det stora prisfluktuationer och skepsis gentemot myntet. Före Musks prestation på SNL den 8 maj steg Dogecoin när investerare lagrade upp för vad de trodde skulle vara en annan pump. Men efter hans prestation misslyckades DOGE att gå högre. Musk gjorde kommentarer om att myntet var ett ”liv”, vilket fick priserna att sjunka i stället.

Vid sidan av prisfallet nådde DOGE-likvidationer över börser ett värde på 280 miljoner dollar.

I början av kryptorumsåldern återstår det att se om denna nya resa kommer att bidra till att säkra Dogecoins framtid som ledare inom det digitala valutarummet eller om det bara är en del av mönstret av hype och frenesi kring tillgången.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link