Dogecoin-efterfrågan kraschar Indiens största kryptobörs

[ad_1]

Indiens största kryptobörs per handelsvolym, WazirX, har kämpat för att möta den skyhöga efterfrågan på Dogecoin.

Globala DOGE-handelsvolymer tredubblades mellan 3 och 5 maj till över 42 miljarder dollar. Enligt WazirX grundare och VD Nischal Shetty orsakade detta börsens system att krascha eftersom de ökande volymerna felaktigt uppfattades som en cyberattack;

”Den 4 maj markerade ett av våra system – om att upptäcka hög trafik – felaktigt det som dålig trafik och började blockera förfrågningarna, sade han. ”Det var bra trafik, och detta fel fick våra användare att få intermittent åtkomst till appen.”

WazirX: s frågor

Shetty påpekade att Dogecoin-uppgången till och med ”orsakade ett nästan decennium gammalt företag som Robinhood att gå ner.” Han tillade att hans företag bara är tre år gammalt, men att inget annat kryptobörs i Indien har sett den trafiken.

Sedan januari har företaget vuxit över 300%. ”Vi ser en ny all-time-high varje dag när det gäller handelsvolymer, aktiva användare och trafik på WazirX,” utropade Shetty. När företaget växer har WazirX dock tyckt att det är utmanande att hålla jämna steg med den växande efterfrågan. Bortsett från Dogecoin är det inte första gången utbytet har haft problem.

Många klagomål har dykt upp på kryptoanvändargrupper på Telegram och Reddit. Vanliga klagomål inkluderar säkerhetsproblem med OTP-autentisering, samt brist på kundsupport. Dessa är utöver de vanligaste frågorna om deras servrar som kämpar med högre handelsvolymer.

Till exempel den 4 april inträffade ett avbrott i WazirX när handelsvolymerna passerade 270 miljoner dollar. Utbytet var ute i över en dag innan dessa problem löstes. Användare klagade på insättningar som fastnat när ytterligare ett avbrott slog i början av maj. Shetty hävdade att de hade problem med en betalningspartner den dagen.

Detta belyser en annan potentiell svag punkt. Regulatorisk osäkerhet i Indien har gjort betalningsprocessorer och banker mer tveksamma till att delta i kryptovalutabörser. När beroendet av dem växer blir mer osäkra brister i uttag och insättningar från kryptoplånböcker har ökat.

Dogecoin bollar

Under tiden fortsätter Dogecoin-sagan. Det senaste året har priset på DOGE stigit med 24 610%, enligt CoinGecko. Men så sent som i januari i år handlade Dogecoin för en bråkdel av ett öre. I februari steg priset betydligt till över $ 0,05. Men i april tog Dogecoin verkligen fart och ökade värdet åtta gånger till 0,40 dollar innan det återträffades.

Vid den tidpunkten krävde det referenser från starka fans Mark Cuban och Elon Musk för att utlösa en förnyad tjurkörning. Dogecoin har hittills nått en heltidshöjd på $ 0,65 den 6 maj men har dragit tillbaka några till $ 0,60.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link