Dogecoin Dev Ross Nicoll: Hur det är att arbeta med Elon Musk


I korthet

  • Dogecoin-utvecklaren Ross Nicoll säger att Elon Musk har rådgivit det lilla teamet som arbetar med kryptovalutan sedan 2019.
  • Musk har erbjudit sig att finansiera devs och är angelägen om att se Dogecoin bli världens dominerande kryptovaluta.
  • Nicoll och de andra DOGE-utvecklarna lägger för närvarande grunden för nätverkets största uppdatering sedan 2019.

Det var nästan midnatt i London på en lugn torsdag förra veckan. Programvarutekniker och deltid Dogecoin utvecklaren Ross Nicoll gick i sin pyjamas, redo för sängen, när hans meddelande flöde plötsligt flammade ut i livet.

Elon Musk, utan tvekan den mest inflytelserika mannen på Twitter (säkert på Crypto Twitter) hade twittrat om Nicoll och de tre andra kärnutvecklarna som ansvarar för Dogecoin blockchain. ”Arbeta med Doge-utvecklare för att förbättra systemtransaktionseffektiviteten”, säger Tesla och SpaceX-chefen. ”Potentiellt lovande.”

”Jag blev bedövad,” berättade Nicoll Avkryptera på ett zoom-samtal nästa dag. ”Han sa inte att han skulle göra det.”

När Nicoll berättade om de händelser som känts som ett avsnitt av den surrealistiska sci-fi-serien ”Black Mirror” sedan Musk kom in i hans liv för två år sedan var hans spänning påtaglig. Det som framkom var konturen av en legitim plan där Musks otålighet att göra Dogecoin till världens mest använda kryptovaluta är lätt uppenbart.

Musk and Doge: A Wow of Wow

Till omvärlden, fram till förra veckan, var Musk Bitcoins smord cheerleader, den som kunde ta världens första kryptovaluta riktigt mainstream, efter Teslas $ 1,5 miljarder Bitcoin-köp tidigare i år. Visst, helvete-musiker älskade att twittra om Dogecoin. Men det var bara för skratt, eller hur? Det är åtminstone vad Bitcoiners och många i branschen sa till sig själva. Till och med Musk själv sa att hans Dogecoin-tweets är ”bara avsedda att vara skämt.”

Men i en Alice-in-Wonderland-stil händelser som bara Musk kunde orkestrera, under några dagar förra veckan, den tidigare Bitcoin mästare och Technoking of Tesla utförde en överraskande vändning. Han tillkännagav att även om Tesla skulle fortsätta att hålla Bitcoin, skulle det göra det accepterar inte längre det som betalning på grund av miljöhänsyn, och han letade efter ett grönare alternativ. Flytten bidrog till att Bitcoin tumlade 30% under den senaste veckan.

”Vi blev förblindade av att han meddelade att han tappade Bitcoin”, säger Nicoll. ”Men jag undrade på något sätt, vart kommer det att gå?”

Fram till nu hade Musks praktiska engagemang med Dogecoin, kryptovalutan som började livet som en riposte för Bitcoin, varit en hemlighet – även om hans tweets har skickat Dogecoin skyhöga 10.000% sedan början av 2021.

Musk twittrade först om projektet 2019 när han erbjöds – och accepterade – rollen som honorär vd Dogecoin mitt i mycket wow från ett samhälle som mest hade försvunnit efter tokens grundare övergav den 2015.

Sedan dess har fem utvecklare – Nicoll, Michi Lumin, Max Keller, Patrick Lodder och ”Sporklin”, som tyvärr dog av cancer i aprilhar arbetat med open source-projektet på sin fritid.

Före Musks tweet var få kryptomänniskor medvetna om att Tesla-chefen använde avsnittet ”hederschef” för att DM utvecklarna på deras privata Twitter-konto, frivilligt att finansiera dem (ett erbjudande de avböjde artigt) och har sedan dess startat upp ett förhållande som nu hotar att stärka kryptoindustrin. (Tesla och SpaceX har inte svarat Avkryptera begäran om kommentar från Musk.)

Musk ”meddelanden då och då”, sa Nicoll. Närhelst han gör det skickar det devsna till en ”aktivitet.” Avkryptera har sett skärmdumpar som visar att Musk DM hade @dogecoin_devs-kontot så sent som på torsdag, även om innehållet i meddelandena inte avslöjades.

Till försvar av DOGE

Många har frågat hur Musk eventuellt skulle kunna se potential i en kryptovaluta som började som ett skämt, kör på den mest grundläggande lånade koden och nästan inte har haft någon ny utveckling. på GitHub. Kritiker pekar på den karga GitHub-sidan och ifrågasätter om det finns några riktiga Doge-utvecklare alls.

Nicolls svar är att han ser ingen mening i ”utvecklingsinsats bara för att spendera utvecklingsinsatser”, särskilt när Dogecoin-uppgraderingar kan ta upp till 18 månader för nätverket att anta. ”Varför skulle vi göra en mer frekvent uppgradering? Det verkar galet”, sa han.

Nicoll gick med i kryptoindustrin efter 10 år i akademin som forskare med fokus på applikationsutveckling. Fram till nyligen ledde han teknisk utveckling vidare smarta kontrakt för företagets blockchain-projekt R3, arbetar nära affärsbanker. Han hade också en kort stund att arbeta med det genombrottliga NFT-projektet CryptoKitties.

Hans tillvägagångssätt speglar hans bakgrund inom kommersiell blockchain-utveckling, där det skulle vara överdrivet att släppa en ny uppgradering var tredje månad, som vissa blockchain-projekt gör.

”Vi försöker inte ta upp stora mängder pengar som gör utvecklare till miljonärer eller miljardärer”, sa han. ”Vi försöker inte uppfinna teknik som 3000 andra blockkedjor redan har uppfunnit. Varför skulle du göra det?”

Dogecoin är modellerad på Bitcoin men som Litecoin, den använder en annan kod, Scrypt, vilket är mindre energikrävande och mer i linje med Musks nya miljövänliga hållning till kryptovalutor.

Nätverket har för närvarande ”prestandaproblem med nätverkssynkroniseringen”, säger Nicoll, och det kommer att åtgärdas med en kommande uppgradering, utformad för att fungera som en grund för många av de omfattande förändringarna som kommer – några av dem har uppmuntrats av Musk .

Att köpa en kaffe med Dogecoin

Nicoll, som kommer över som pratsam och jordnära, var snäll att avslöja för mycket av de konversationer som han hade haft med Musk, men öppet om Musks huvudsyfte: att göra Dogecoin billigt och lätt att använda för att köpa en kopp kaffe .

”Elon har uppenbarligen en bakgrund i betalningshantering”, säger Nicoll. ”Och vi tar råd från honom om hur det skulle se ut.”

Musk har erbjudit utvecklarna massor av råd om hur de kan ta Dogecoin från ett skämt till ett verkligt verktyg, baserat på hans kunskap som en PayPal grundare. ”Jag kan ärligt talat säga att han har förbättrat den högre transaktionen,” sa Nicoll.

Elon Musk and Dogecoin: Livets krets. Bild: Twitter

Faktum är att Musks entusiasm för projektet innebär att devs ofta behöver hålla honom i schack.

”Han springer till slutmålet”, sa Nicoll. ”Han är tillbaka på kaféet, och vi ska” bra, men vi måste ta en väg från A till Ö – det är inte nästa steg. ” Så vi är långt ifrån att faktiskt tillkännage planer just nu. ”

Devs och Musk har också diskuterat sätt att minska Dogecoins koldioxidavtryck, vilket de ”fortfarande utvärderar”. Det finns ”mycket modellering” att göra innan stora beslut fattas, säger Nicoll.

Medan Musks planer är spännande för utvecklarna, sa Nicoll att de måste reda ut mer omedelbara problem med nätverket först. Men teamet är optimistiskt att med Musk i bilden kan de ytterligare minska kryptovalutans energiförbrukning – vilket med en uppskatta på torsdag, är redan bara 7% av Bitcoin.

Nästa Dogecoin devs

När Dogecoin-marknaden värms upp sa Nicoll att intresset för att utveckla myntet har gått igenom taket. ”Vi ser en lavin av utvecklare hoppa in och jobba med det nu”, sa han. Med droll-nöje noterade han att andra utvecklare har kallat sig ”kärna”, som en outfit i New York som nyligen hade vuxit upp. ”Men det är spännande, jag skulle gärna se fler utvecklingsteam hoppa i rymden och göra saker.”

De som arbetar med Dogecoin hittills har till stor del varit deltidsanställda.

”Jag kodade Dogecoin från mitt matbord”, sa Nicoll, ”jag skulle gärna vilja se fler projekt där där det är vettigt för dem att arbeta som ett heltidsjobb i detta utrymme. Men det är inte jag.”

Ross Nicholl
Deltid Dogecoin dev Ross Nicoll. Bild: dekryptera.

Dogecoin behöver ändå ingen teknisk ledning, sa Nicoll. ”Vi behöver många människor på marken som gör kodning, vi behöver någon som är mer CTO, och jag är ingen av dessa.” Och avgörande, han kan beordra en bättre lön utanför blockchain-utrymmet, även om han vägrade att säga var.

Han ifrågasatte också hur projekt kan hävda att de är helt decentraliserade om de är beroende av en handfull kärnbidragare. ”Vi vill ha 100 eller 200 eller 1000 mindre bidragsgivare över tre eller fyra stora bidragsgivare – det är decentraliserat”, sa han. ”De ser på oss som om vi är galen, [but] det är vettigt för mig. ”

Med detta syfte i åtanke har Nicoll strömmat sin kodning live på Twitch för att träna nästa generation av Dogecoin-utvecklare. Nicoll skulle gärna se utvecklare arbeta med projekt som den efterlängtade Dogethereum bro och decentraliserad finansiering (DeFi) projekt för att föra smarta kontrakt till DOGE.

Och det finns gott om pengar i katten tack vare DOGEs hälsosamma pris. Kärnteamet är ”för närvarande att skapa en ram och vägledning om hur det kommer att användas, med tanke på dess storlek”, säger Nicoll. Men efter att ha avvisat pengar från Musk och andra rika blivande investerare (Nicoll kommer inte att namnge dem, men sa att de avböjde pengar för att undvika att bli sett för en individ), ser de inte värdet av ytterligare insamling förrän de ha en konkret plan för hur pengarna kommer att användas.

Dogecoins nästa uppgradering

Under månaden innan Nicoll börjar sitt nya jobb lägger han marken för kryptovalutan 1,21 uppgradering—Den största sedan 2019 och en grund för alla kommande förändringar.

Uppgraderingen baseras på Bitcoin och Nicoll krediterade Bitcoin Core 0.21-utvecklarna för arbetet. ”Vi försökte verkligen vara så nära Bitcoin som möjligt, så att det är super lätt att anta,” sa han.

Efter uppgraderingen är lagets nästa mål att sänka transaktionsavgifterna från deras nuvarande genomsnitt på $ 0,4 till $ 0,01. ”Det kommer att bli lite av en förhandling med gruvarbetarna. Men vi måste övertyga dem om att det är hälsosamt för nätverket”, säger Nicoll.

”Ur ett slutanvändarperspektiv, [the] de viktigaste höjdpunkterna är att vi tittar på hur man kan förbättra synkroniseringshastigheten, ”förklarade han. Uppgraderingen kommer också att säkerställa att plånbokssäkerhetskopior är giltiga för alltid, och gör det lättare för tjänsteleverantörer att integrera Dogecoin.

Förra veckan, krypto utbyte Coinbase meddelade att det äntligen kommer lista Dogecoin, efter mycket prevarication. Den tidslinje på sex till åtta veckor som delas av börsen antyder att den nya uppgraderingen kan vara klar genom noteringen. Det gör det möjligt för alla utbytes- eller betalningsprocessorer som kan integrera Bitcoin att arbeta med Dogecoin, men ”tio gånger snabbare”, enligt Nicoll.

Träningsglasögon
Googles trenddata för Bitcoin-sökningar (röd) kontra Dogecoin. Bild: Google Trends.

Coinbases drag är sannolikt som svar på massefterfrågan. Sedan Musk tog DOGE under sina vingar har sökningar efter Dogecoin konkurrerat med dem för Bitcoin – vilket ger en stabil grund för en omfattande adoption. Och den effekt som tsunamin i Moskva har haft på industrin visar inga tecken på minskning. Men när det gäller Bitcoin vs. Dogecoin tar Nicoll en vänlig ton.

”I blockchain-utrymmen tror alla att de måste uppfinna hjulet på nytt – de måste tävla”, sa han. ”Jag skulle gärna arbeta med så många blockchain [organizations] som möjligt. Låt oss vara ett stigande tidvatten som lyfter alla båtar. ”

Source link