Dogecoin Craze överträffar andra mynt, även företag

[ad_1]

Dogecoin (DOGE) har ökat i värde så snabbt att det har överträffat både bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) i storlek, liksom stora finansinstitut.

För en kryptovaluta som ursprungligen skapades som ett skämt har dogecoin överträffat alla förväntningar. Men så sent som i januari i år handlades dogecoin för bara en bråkdel av ett öre. I februari steg priset betydligt till över $ 0,05.

Dogecoin tog verkligen fart i april och ökade värdet åtta gånger till $ 0,40 innan det återträffades. Referenser från stalwart fans Mark Cuban och Elon Musk gav det sedan ytterligare en boost. Hittills nådde dogecoin en heltidshöjd på 0,65 dollar den 6 maj.

Outshining bitcoin

Den snabba stigningen har nu sett att den överträffar vinsterna från andra anmärkningsvärda kryptovalutor och till och med företag. Till exempel, så monumental som bitcoins uppgång har varit, har priset under det senaste året bara stigit över 500%. Ännu större har fortfarande prisökningen på Ethereum varit, över 1600%. Under tiden tränger dogecoin över båda med en upprörande avkastning på över 24 000 dollar, enligt CoinGecko.

De jämförande vinsterna sattes i perspektiv av en nyligen genomförd tweet från personlig ekonomibloggare Nick Maggiulli. ”Att sätta in alla tre amerikanska stimulanskontroller i dogecoin överstiger nu 500 000 dollar”, twittrade han.

Omvänt, om mottagare av stimuluskontroll sätter sina pengar i bitcoin skulle det vara värt cirka 15 000 dollar. Nyligen hittade en undersökning cirka 10% av stimulanscheckfonderna för att köpa krypto och aktier. Detta uppgår till nästan 40 miljarder dollar av de 380 miljarder dollar i insättningar med direkt stimulanscheck.

Explosivt krav

Även under den senaste veckan har dogecoin i stort sett fördubblats i värde. Tidigare rapporterade BIC att värderas till 49,8 miljarder dollar innebar att det värderades högre än Ford Motor Company (45,2 miljarder dollar) och den sociala mediejätten, Twitter (44,1 miljarder dollar).

Vid den tidpunkten rankades den som nummer 255 på rankningen Asset Dash. Nu, mindre än en vecka senare, hoppade myntet nästan 100 platser till # 156, med en värdering över 80 miljarder dollar. Det har nu överträffat finansiella konglomerat CME Group (# 175) och kryptobörs Coinbase (# 193).

Efterfrågan på dogecoin är så upprörande att det till och med kraschade ensamt flera börser. Den 16 april kraschade mobilbörsen Robinhood precis när handelsvolymerna för dogecoin ökade. Den största kryptobörsen i Indien kämpade också för att hålla jämna steg med efterfrågan på dogecoin.

WazirXs system nekade tillgång till många användare eftersom de felaktigt uppfattade de ökande volymerna som en cyberattack. Under tiden kryper andra börser för att erbjuda den digitala tillgången, såsom handelsplattformen eToro och kryptovalutautbyte Gemini.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.[ad_2]

Source link