Dogecoin är inte död ännu: Priset stiger 20% efter kampens veckor

I korthet

  • Dogecoin har tagit ett riktigt slag de senaste veckorna.
  • Det har nu ökat med 20% under det senaste dygnet, vilket gör det till det bästa bitcoin.
  • Gör det comeback?

Priset på skämt-allvarlig kryptovaluta Dogecoin är på uppåt efter veckor med att sina investerare tar förluster. Elon Musks favoritmynt handlades idag till $ 0,23 – en ökning med över 20% under det senaste dygnet, enligt CoinGecko data.

Dogecoin, som uppfanns 2013 som ett skämt men nu är den sjätte största krypton med ett marknadsvärde på över 30 miljarder dollar, hade fått ett riktigt slag. Det hade höga förhoppningar efter en Coinbase-lista tidigare denna månad men tillsammans med andra altcoins, fortsatte att kasta värde, släppa 15% på en natt denna vecka.

Men idag, med resten av marknaden, verkar det göra en comeback: det är det bäst presterande altcoinet under de senaste 24 timmarna—Och med stor marginal. Ethereum, till exempel, är i dag bara uppe med 3% och handlas fortfarande under 2000 dollar. Bitcoin ökar under tiden 2,5% och tillbaka över 33 000 $.

Ändå är Dogecoin fortfarande väl under all-time high på 0,73 dollar slog det kort förra månaden före Teslas VD Elon Musk’s Saturday Night Live-utseende.

Musk, som ofta talar om kryptovaluta på Twitter, är delvis ansvarig för uppkomsten av mememyntet. Den tekniska entreprenören har påverkas myntets vilda pris svänger genom att pumpa det på den sociala medieplattformen med lättsamma tweets.

Dogecoin skapades 2013 av utvecklare som ville göra narr av Bitcoin. Baserat på en populär internethund jag Jag, myntet var praktiskt taget värdelöst för över ett år sedan. Det har för närvarande ökat nästan 10 000% det senaste året.

Vissa har till och med tjänat stora pengar på projektet. En man, Glauber Contessoto, skapade rubriker när han blev miljonär från att investera alla sina sparande i tillgången. (Den miljonärstatusen har sedan dess gått vilse eftersom han vägrade att ta ut pengar.)

En av utvecklarna bakom Dogecoin, Ross Nicoll, sa i en exklusiv intervju med Avkryptera förra månaden som utvecklingsteamet nu arbetar med att göra myntet till en Bitcoin-rival. De hoppas att det blir snabbare, billigare och mer miljövänligt.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link