Doge Meme säljer för $ 4 miljoner till Ethereum NFT Collective PleasrDAO

I korthet

  • En NFT knuten till en bild av Dogememet såldes för över 4 miljoner dollar på onsdagen.
  • En grupp som heter PleasrDAO vann budkriget.

Ett NFT knuten till en bild av Doge, Shiba Inu som fann berömmelse som en meme innan han blev ansiktet på ett av kryptos mest värdefulla mynt, såldes på fredag ​​för över 4 miljoner dollar.

Köparen var PleasrDAO, en grupp investerare vars insamling inkluderar NFT från Edward Snowden och den Tor-projektetoch marknadsplatsen var Zora, ett online-auktionshus som delvis finansieras av Coinbase’s venture-arm.

Mer specifikt är PleasrDAO en DAO, eller ”decentraliserad autonom organisation” – en slags blockchain-baserad företagsstyrningsstruktur. Varje medlem i DAO har en token som representerar en bråkdel av gruppens finans och lika medbestämmande i gruppens beslutsfattande (ungefär som röstningsaktier i ett traditionellt företag).

”Vi köper och samlar in bitar som vi anser är tidlösa och ovärderliga minnesmärken inom digital och kryptokultur”, säger Santiago Santos, PleasrDAO-medlem och partner på kryptoinvesteringsföretaget ParaFi Capital. ”Doge är kanske en av de viktigaste memerna från internetkulturen.”

NFT är icke-fungibla tokens: mynt som kan auktioneras ut som bevis på ägande för digitala varor (vanligtvis filer som JPEG och GIF). Även som marknaden för kryptosamlar har dog ner under de senaste månaderna har high rollers fortsatt att investera: Sotheby’s sålde en NFT igår för över 17 miljoner dollar.

Tidiga 2010-bildmakron som Doge har visat sig vara en populärt (och lukrativt) fall för NFT. Tokens bifogade ”Nyan Cat”, ”Overly Attached Girlfriend” och ”Disaster Girl” har alla sålt för hundratusentals dollar.

Ironin att spendera 4 miljoner dollar på ett meme går inte förlorat på PleasrDAO, och deras vinnande bud antyder att de inte tar sig själva för allvarligt. Den sista siffran, 1 696,9 ETH, är ett otydligt sexskämt; tidigare bud har också tagits med i ”420” (ogräsnumret!) och ”1337” (gamerslang för ”elit”).

”69-, 420- och 1337-talet är alla memes i sig,” sa Santos.Source link