Digital Renminbi testar att starta i Hong Kong nästa år

Hongkongs finanssekreterare uttryckte eftertryckligt behovet av digital omvandling och bekräftade att regionen kommer att genomföra tekniska tester med den digitala renminbis centralbank digitala valutan (CBDC) 2022.

Hongkongs finanssekreterare Paul Chan Mo-po sade i en regissörsuppsats som publicerades på avdelningens webbplats den 27 juni att organisationen skulle börja med tekniska tester för digital renminbi. Leds av tanken att ”hålla sig à jour med tiderna”, började Mo-po sin uppsats med att säga att han var medveten om hur den kinesiska allmänheten entusiastiskt använde konsumentkuponger och rabatter från e-plånböcker. Detta motiverade honom att tänka på effekterna av den digitala renminbin, som han anser kommer att mata in i allmänhetens tidigare nämnda intresse för digitala system.

Mo-po tar sedan upp konsumentkupongplanen och de farhågor som kan uppstå från dess användning. Efter att ha berömt användningen av e-plånbokssystemet och den kontantlösa upplevelsen säger Mo-po att han är fast besluten att främja digital transformation. Han går in i centralbankens digitala valuta, med omvandlingen inklusive forskning och utveckling med avseende på den digitala renminbin.

Nyheten är inte förvånande, med tanke på Kinas starka beslutsamhet att digitalisera sina finansiella system och den allmänna ekonomin. Den digitala renminbin har redan testats i flera provinser, till stor framgång av både offentliga och statliga åtgärder.

Hongkongs finansmyndigheter kommer att använda CBDC för gränsöverskridande lägenheter, samt för grossist- och detaljhandeln under det kommande året, enligt Mo-po. Han hänvisar också till tillämpningen av en Hongkongs dollarvaluta, en digitaliserad version av landets egen valuta. Regionen kommer att arbeta med landets centralbank för att göra tester för gränsöverskridande betalningar mellan Kina och Hong Kong.

Kinas digitala renminbi att följa?

Ekonomisekreteraren talar om rättegångar 2022, vilket kan vara året då Kina officiellt lanserar CBDC. För närvarande genomgår det bara flera piloter på olika nivåer i ekonomin, som går smidigt.

Upplevelsen av försök som har genomförts och utvärderingar från myndigheter tyder på att en lansering kan komma nästa år. Inget konkret datum har erbjudits, men händelser som Hongkongs finanssekreterare som talar positivt om det föreslår bara en tid snarare än senare.

Kina är bland de länder som leder utvecklingen av ett CBDC, medan andra bara just börjar sin forskning och utveckling. Under den längsta tiden var många regeringar tveksamma till att arbeta med en CBDC, med tanke på idéens nyhet och en säker tillämpning av en så bred förändring i ekonomin.

Ökningen av Kinas CBDC verkar dock ha fått andra länder att arbeta med det. Nu investerar Kanada, Frankrike, Japan, Europeiska centralbanken och andra kraftigt i ansträngningen. 2022 bör se prövningar från alla dessa enheter och markera en betydande övergång till en digital ekonomi.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link