Digital Native Generation kommer att krypto genom NFT

Gen Z, den yngsta generationen, kallas “digitala infödingar.” Inte överraskande är att denna generation, född med internet, är bland de mest intresserade av kryptovalutor.

I en nyligen genomförd studie fann GamblersPick att denna generation blir mer involverad i kryptomarknaden genom icke-fungibla tokens (NFT).

Medan Millenials fortfarande investerar mest i krypto är Gen Z en nära sekund. De äldre generationerna föredrar mer traditionella investeringsvägar som hedgefonder och aktier.

Delvis kan detta förklaras av det faktum att de flesta av Gen Z fortfarande är minderåriga. Därför kan de inte investera i någon kapacitet, medan de äldre generationerna alla är vuxna som tjänar inkomst. Av de 18-24-åringar som undersöktes är dock intresset för kryptovalutor betydande.

Född i digitalisering

Millennialgenerationen är en digital invandrargeneration. Detta beror på att de introducerades till internet, datorer och en digitaliserad värld när den växte.

Som jämförelse föddes Gen Z i en värld som nästan digitaliserades. Till exempel när den första iPhone släpptes 2007 var de äldsta Gen Z-enheterna bara tio år gamla. När bitcoin whitepaper släpptes 2008 var de 11.

Som ett resultat är de grundade på en värld där kryptovalutor och NFT blir mer tilltalande.

”Vi var intresserade av att se vad investeringstrenderna var för dessa nyväxande vuxna jämfört med de som är äldre. Vi fann att 28% av Gen Zers ständigt investerade, förklarar Joe Mercurio, projektledare för forskningen.

”Det är definitivt intressant att se de olika trenderna som påverkar Gen Z jämfört med andra generationer, till exempel påverkan från sociala medier. Gen Z rankades högst för att investera i meme-investeringar och i kryptovalutor jämfört med andra generationer, säger han.

En introduktion genom NFT

De äldsta generationerna Z har varit över 18 år i cirka sex år. De flesta är dock fortfarande i ett tidigt skede av intäkter. Detta har sammanfallit med ökningen av NFT.

Stora NFT-försäljningar har fått rubriker 2021, från Jack Dorseys NFT-tweet till Beeples rekordbrytande konstförsäljning.

De möjligheter som NFT erbjuder är enorma. Sportsfranchises säljer höjdpunkter, YouTube-kändisar säljer sina videor och artister säljer sitt arbete på den digitala marknaden.

”Vi var intresserade av att lära oss mer om generationens investeringsvanor eftersom vi förstår att det för nya investerare är ett sätt för en att potentiellt öka deras nettovärde. Med de senaste händelserna med GME och kryptomarknaderna har vi hört rapporter om att människor kan ”spela” med sina pengar, särskilt nyare investeringar, ”förklarar Mercurio.

Marknaden svarar också på det ökade intresset. Nyligen tillkännagav Step Finance att NFT: erna Augmented Reality (AR) ökade till sin Solana (SOL) instrumentpanel. Som sådan kommer Solana-användare nu att kunna se sina NFT-tillgångar inkluderade i sin portfölj på Step Finance-instrumentpanelen.

NFT, memes snarare än lager

Undersökningen visade att även om denna generation fortfarande deltar i aktiemarknaden är det inte deras enda investering. Dessutom var deras skäl för att göra det väldigt annorlunda än de som kom före dem.

Det fann att äldre generationer sa att de investerade för långsiktig stabilitet. Under tiden är Millenials och Gen Z mer benägna att göra det för sociala orsaker, inklusive att undergräva traditionella finansinstitut.

Anekdotiskt har detta redan haft en inverkan, vilket ses med GameStop-hype. Bygga från en Reddit-gemenskap, investerare på Robinhood höjde priset på GameStop för att skada större investerare som hade kortslutit aktien.

Detta gräsrötter, sociala medier påverkades också bland de tillfrågade.

”Våra resultat visar att Gen Z verkar vara mest påverkad av sociala medier, särskilt från Reddit där 40% rapporterade påverkas. Enligt vad våra resultat visar tror vi att denna online-närvaro är en trend som kommer att fortsätta under hela framtiden för investeringar för inte bara Gen Z utan för alla generationer, förklarar Mercurio.

Ointresset i de hausseartade traditionella investeringskänslorna och misstro mot etableringen upprepas av Digital Strategy Consultant och startup CMO baserat i NYC Michelle Fang.

”Gen Z motiveras mindre av materialförvärv, som likställer staplingen av fysiska föremål med girighet. Vi var tillräckligt gamla för att komma ihåg finanskrisen 2008 och aktiemarknadens inverkan på våra föräldrars livsstil, ”skrev hon i en Medium-artikel.

Fang hävdar att Gen Z har vuxit upp i utrymmen de finner tröst i, inklusive spel och memes, som båda är mycket mer bekanta för dem än en traditionell aktiemarknad. Detta driver dem sedan mot NFT, som är nära besläktade med spel och memes.

Kontext är viktigt

Det är lätt att placera en specifik åldersgrupp tillsammans och betrakta deras handlingar som representativa för helheten. Detta är dock inte riktigt fallet.

Även om resultaten av åldersbaserade studier ger viss insikt, saknas variabler i den övergripande bilden. Dessa inkluderar geografiska och socioekonomiska skillnader mellan människor i samma åldersgrupp.

I fall av NFT och kryptovalutor skulle ett grundkrav vara tillgång till nödvändig teknik. Så Gen Z i Europa och USA kan lätt vara involverade i dessa investeringsströmmar. Det är dock oklart om deras motsvarigheter i andra delar av världen är oklara.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link