Dfinity ger utvecklare 200 miljoner dollar att bygga på ‘Internet-datorn’

I korthet

  • Dfinity Foundation har lanserat en fond på 200 miljoner dollar för att främja utvecklingen på Internetdatorn.
  • Dominic Williams, den ideella grundaren och chefsforskaren tillkännagav vid konsensusevenemanget idag.

Dfinity Foundation har tillkännagett en fond på 200 miljoner dollar för att locka utvecklare att bygga på Internet-datorn, en decentraliserad blockchain nätverk som syftar till att utöka funktionerna på Internet.

“Vårt mål är att stödja återföreställningen av alla system och tjänster i nya former med smarta kontrakt på en oändlig offentlig blockchain”, säger Dfinity-grundare och chefsforskare Dominic Williams, i ett tillkännagivande som släpptes idag under Coindesk’s Consensus-evenemang. “Vad världen nu bygger för att dra nytta av blockchains nya kapacitet ska vara ett viktigt och fascinerande nästa kapitel”, tillade han.

Internetdatorn lanserades, under mycket fanfare, den 11 maj, efter fem års utveckling, och en 102 miljoner dollar från investerare inklusive Andreessen Horowitz och Polychain Capital.

Dfinitys ambitiösa planer är att förvandla internet till en gigantisk, global dator med hjälp av smarta kontraktoch ta in marknaden för 370 miljarder dollar för molntjänster – i ett försök att befria världen från sitt beroende av centraliserade serverfarmar.

”Det jag är glad över att finansiera är en tjänst eller produkt som är infödd i det nya systemet snarare än vad som känns som en portning av en applikation från Web 2 till Web 3”, säger Olaf Carlson-Wee, grundare och VD för Polychain Capital.

Men att ha djupa fickor räcker inte för att bygga den nya generationen mega-appar som kommer att fylla på Internet-datorn – inklusive decentraliserade versioner av Linkedin, TikTok, WhatsApp och mer.

Men dess protokoll är ännu inte stridshärdat. Och trots de många attraktionerna på plattformen har Internetdatorn orsakat en Adweek recension att hävda att Dfinity trots att ha publicerat internetdatorkoden har hållit tillbaka ”en hel del”. Granskaren pekade också på Dfinitys “super-big VC” -finansiering, dess ogenomskinliga värdering och frågade hur projektet skilde sig från AWS, Google eller de molntjänstleverantörer som det försöker ersätta.

Dfinity kan inte vara säker på att utvecklare hoppar ombord. Men det kan vara säkert att de har gott om resurser.Source link