Deutsche Börse, Commerzbank planerar kryptomarknader

I korthet

  • Deutsche Börse och Commerzbank har investerat i ett fintech-företag som heter 360X.
  • De planerar att utveckla “blockchain-baserade digitala marknadsplatser” för konst och fastigheter.

Deutsche Börse, en tysk marknadsplatsoperatör, samarbetar med Commerzbank för att utveckla blockchainbaserade marknadsplatser för tillgångar som konst och fastigheter.

Det är en del av företagens investering i ett fintech-företag som heter 360X. Deutsche Börse och Commerzbank planerar att sälja sina första tokeniserade tillgångar genom företaget senare i år.

Det är en lämplig tidpunkt för tokens av alla former och storlekar – där korrekta kryptovalutor gillar Bitcoin och Ethereum har dominerat konversationen under det senaste decenniet, andra kryptotillgångar (som NFT, aktietoken och mer) finns för närvarande njuter av ett ögonblick i solen.

NFT: er är icke-fungibla tokens: digitala samlarobjekt på blockchain, varav många är knutna till bild- eller videofiler. De har sålt i miljoner under de senaste månaderna och öppnat upp nya sätt att symbolisera tillgångar utanför kedjan. NFT genererade över 2 miljarder dollar under första kvartalet i år, eftersom tweets, digitala bilder och GIF-tjäna pengar via NFT-auktionshus.

Commerzbank har gjort andra investeringar i världen av blockchain-teknik (en av dessa är Curv, en app för lagring av krypto), men dess analytiker har mest varit nere på Bitcoin, kallar det en ren spekulativ tillgång.

Deutsche Börse har varit lite mer inblandade – WisdomTree Investments, som för närvarande försöker få en Bitcoin ETF-godkänd i USA, har redan en ETP (börshandlad produkt) noterad på Deutsche Börses Frankfurtbaserade Xetra-marknad.Source link