Deutsche Börse & Commerzbank går samman för att skapa digital tillgångssatsning

[ad_1]

Deutsche Börse och Commerzbank släppte nyheten på torsdag att ett helt nytt Frankfurt-baserat digitalt kapitalföretag kommer att lanseras gemensamt. Satsen, som heter 360x, är ett samarbete mellan två av de största namnen inom tysk ekonomi för att samla resurser tillsammans.

I början kommer satsningen att fokusera på att använda blockchain för att symbolisera konst och fastigheter. En minimivarbar produkt (MVP) planeras att följa senare under året. För att uppnå detta mål spelar partnerna varandras styrkor.

Deutsche Börse kommer att fungera som marknadsinfrastrukturoperatör, medan Commerzbank leder vägen in i framtiden för digitalbank. Teamet består av fintech-grundare som kommer att arbeta tillsammans för att skapa morgondagens marknadsplatser. Teamet hoppas att detta så småningom kommer att generera ny intäktspotential.

Projektet ska ledas av VD och grundare Carlos Kölzer. Kölzer startade tidigare FX-företaget 360T som förvärvades via en försäljning av Deutsche Börse 2015 för cirka 800 miljoner dollar.

Med dessa två enheter kommer varje plattform de skapar uppenbarligen att vara förenliga med regler och ge en ordnad sekundär marknad. Ett stort inslag i tokens är att ta tillgångar och fraktionera dem. Detta möjliggör relativt små nyinvesteringar för kunder.

Deutsche Börse, som partner, kommer att skapa en nivå av tro och tjänar redan denna roll för digital säkerhetsregisterplattform HQLAX. Commerzbank kommer att fylla rollen som betalningspartner.

Både Commerzbank och Deutsche Börse har en lång historia inom företagets blockchain och DLT. Var och en har också nyligen varit inblandad i en prövning för att reglera blockchain-värdepapperstransaktioner. TARGET2-bruttoavvecklingssystemet i realtid kommer att användas i rättegången av den tyska Bundesbanken.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link