Deutsche Banks analytikerkanaler Karl Lagerfeld i Scathing Review of Bitcoin

Deutsche Bank-analytiker och Harvard University-lektor Marion Laboure citerade sena Karl Lagerfeld onsdag när hon sa:

”Det tog bitcoin (BTC) bara tre månader att gå från trendigt till klibbigt, och allt som krävdes för att kryptovalutan skulle falla ur stil var en tweet och ett uttalande från den kinesiska regeringen.”

Detta uttalande kom på baksidan av onsdagens marknadsdyk, där bitcoin förlorade 22% av sitt värde och nådde ett tre månaders lågt värde på $ 32,129.

Världens största kryptovaluta såg de senaste vinsterna utplånas över natten och tog mest alla andra stora kryptovalutor med sig. Detta har tillskrivits negativ press från miljarder tweeter Elon Musk, liksom ett tillkännagivande från Kina.

Kinas centralbank, People’s Bank of China, tillkännagav planer på att genomdriva ytterligare begränsningar av handeln med kryptovaluta, denna vecka. Dessa planer är en förlängning av redan existerande regler från 2017. Nyheten kom på baksidan av ökande miljöfrågor kring bitcoin.

Bitcoins miljöfrågor har uppmärksammats av Teslas VD. Musk dök upp på NBC: s Saturday Night Live för två veckor sedan och myntade sig själv ”Dogefather.” Dogecoin (DOGE) sjönk i värde omedelbart efter detta utseende, den ivriga tweeten fortsatte att påverka marknaderna efter.

Tesla meddelade att de skulle sluta acceptera betalning i bitcoin, bara flera månader efter införandet av detta.

Trots glumförutsägelsen att kryptovalutor plötsligt hade blivit passé bitcoin, har resten av marknaden återhämtat sig idag. Medan Laboure antydde möjligheten att bitcoin fortsätter att stiga och falla, har hon dystra förutsägelser för sin långsiktiga potential. Att tillskriva eventuell återhämtning till ”Tinkerbell-effekten”, dvs. bitcoin är helt baserat på önsketänkande.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link