Deutsche Bank CIO förutspår krypto inte någonstans

[ad_1]

En högsta tjänsteman vid Deutsche Bank har sagt att trots kryptovalutans stora popularitet måste den behandlas med försiktighet.

Kryptovalutor går ingenstans, enligt en topptjänsteman på Deutsche Bank. Den tyska bankens investeringschef, Christian Nolting, citerades i en färsk rapport om att ”kryptovalutor [in some form] är här för att stanna. ” Även om de bör behandlas med försiktighet.

I rapporten från 26 april fortsätter Nolting att det inte finns någon anledning att tro att ”nyare, mer avancerad teknik inte bara kommer att ersätta bitcoin (BTC) i framtiden.”

CBDC kan skapa en utmanande miljö för krypto

Medan Nolting förutspår att kryptovalutor, som bitcoin, är här på lång sikt, tvivlar han på dess användning i framtiden. Dessa tvivel härrör från den eventuella utrullningen av centralbankens digitala valutor, eller CBDC. Nolting sa:

”En omfattande introduktion av CBDCs åtföljd av högre reglering av kryptovalutor kan skapa en mer utmanande miljö för kryptotillgångar, eftersom några av deras fördelar jämfört med traditionella finansiella tillgångar skulle blekna på längre sikt.”

Medan många stora centralbanker undersöker idén att lansera sina skräddarsydda digitala valutor, har vissa redan dragit avtryckaren. Både Sverige och Kina har inlett försök för att testa livskraften hos CBDC i sina länder.

Användningen beror till stor del på aspekter som säkerhetsfrågor, miljöpåverkan och transaktionshastighet. CBDC har några viktiga skillnader i förhållande till traditionella kryptovalutor, inklusive reglering, kryptering, transparens och nivån på centralisering.

Ett värdigt alternativ till guld?

Under tiden har varken Europeiska centralbanken eller den amerikanska centralbanken gjort några avgörande åtgärder för att lansera sina egna CBDC.

Med hänvisning till takten hos vissa regeringar att anta CBDC: er, ger Deutsche Banks rapport argumentet att ju längre centralbanker tar för att rulla ut sina egna digitala valutor, desto längre befintliga kryptovalutor måste säkra fotfäste på marknaden.

Rapporten föreslår att när centralbanker fortsätter att utveckla dessa interna digitala valutor, kan kryptovalutor snart ersättas av regeringar och deras regler. Rädslan är att många tillsynsmyndigheter helt enkelt inte kan vara ombord med en valuta som inte kan kontrolleras. Detta kommer uppenbarligen att påverka kryptovalutans förmåga att bli ett värdigt alternativ till guld ”tills dess volatilitet verkligen avtar.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link