Deutsche Bank-analytiker: ‘Bitcoins värde bygger på önsketänkande’

I korthet

  • Deutsche Banks analytiker har sagt att Bitcoins värde bygger på önsketänkande.
  • Bankens kommentarer kommer mitt i den inledande nedfallet av Bitcoins stora priskrasch.

Bitcoin värdet är baserat på önsketänkande, argumenterar en anteckning publiceras av Deutsche Banks analytiker igår.

”Vad som är sant för glamour och stil kan också vara sant för Bitcoin“, Säger Deutsche Banks Marion Labouré och tillade,” Precis som en “mode faux pas” kan hända plötsligt, fick vi bara bevis för att digitala valutor också snabbt kan bli passé. ”

Bankens kommentarer kommer mitt i den omedelbara efterdyningen av Bitcoins stora priskrasch tidigare i veckan. För närvarande prissatt till 40 900 dollar har Bitcoin minskat med 17% på veckan och 27% under de senaste två veckorna.

Två stora händelser har kopplats till Bitcoins nedgång. Först Elon Musks chockerande Bitcoin U-sväng när han twittrade den 12 maj att Tesla hade slutat acceptera Bitcoin som en betalning på grund av oro över kryptovaluta påverkan på miljön.

”Vi är bekymrade över att snabbt öka användningen av fossila bränslen för Bitcoin gruvdrift och transaktioner, särskilt kol, som har de värsta utsläppen av något bränsle, ”twittrade Musk och tillade att även om han tror på kryptovalutor, kan de inte” komma till stora kostnader för miljön. ”

Knappt en vecka senare stödde tre kinesiska betalningsföreningar landets förbud mot finansinstitut från kryptotransaktioner – ett förbud som har funnits sedan 2017. De tre föreningarna var National Internet Finance Association of China, China Banking Association och Payment and Clearing Association of China.

“Nyligen har kryptovalutapriser skjutit i höjden och sjunkit, och spekulativ handel med kryptokurrency har återhämtat sig, allvarligt kränkt säkerheten för människors egendom och stör den normala ekonomiska och finansiella ordningen”, sade de tre branschorganen den 18 maj.

Men Deutsche Banks anteckning återupplivar en debatt om Bitcoin någonsin menat att vara till sin början värdefullt.

Bitcoin och inneboende värde

Frågan om Bitcoins inneboende värde uppstår ofta när kryptovalutans pris sjunker.

Förespråkare hävdar att Bitcoins pris är resultatet av mer än ett decennium av energiintensiv arbetssäker gruvdrift och ett bevis på den censurresistenta, helt decentraliserad, alltid på betalningsnätverk. Kritiker hävdar att Bitcoin är ett enormt slöseri med energi och att marknaden drivs av mycket misstänkta företag.

Hur som helst, ända sedan världens största fiatvalutor dumpade guldstandarden, kommer den enda verkliga värdekällan för fiatvalutor från konsumenternas förtroende, ungefär som Bitcoin. Och om Bitcoiners definieras av en sak är det deras förtroende för deras favoritkryptovaluta.

Source link