Detta NFT förstör själv om globala temperaturer stiger 2 ° C

I korthet

  • Two Degrees är en 20 sekunders video som präglas som en NFT med en självdestruktiv kodfunktion.
  • NFT övervakar NASA: s globala temperaturdata via ett orakel på Ethereum.

Sotheby’s auktionerar ut en NFT som kan förstöras om den genomsnittliga globala temperaturen stiger 2 grader Celsius (35,6 grader Fahrenheit) över före industriella nivåer.

NFT, Två grader, är en 20 sekunders video av en 3D-skanning av en skog i södra Tyskland med en självförstörande varning ovanpå.

“Precis som den verkliga skogen kommer att försvinna så snart en viss tröskel i den globala klimatförändringen passeras, så kommer NFT,” sade den decentraliserade autonoma organisationen (DAO) som präglade NFT, terra0, i en beskrivning som åtföljer partiet, som stänger den 10 juni.

NFT: erna smart kontrakt använder ett orakel för att övervaka den globala temperaturen som NASA publicerar i sina årsrapporter.

Forskare förväntar sig att de globala temperaturerna kommer att stiga med två grader 2062 om den historiska uppvärmningstrenden under de senaste 30 åren fortsätter. Om det skulle hända tillåter NFT: s smarta kontrakt vem som helst att “bränna” det. DAO beskriver det som en ”häck mot förintelse”.

Eftersom kryptos påverkan på miljön är en vanlig kritik, kan bränning av en NFT vid första anblicken verka förolämpa en skadad jord.

I alla fall, Ethereums uppgradering till en konsensusmekanism under de närmaste åren bör minska dess miljöpåverkan med 99,5%, enligt Ethereum Foundation, den ideella organisationen som övervakar utvecklingen av nätverket.

Medan det händer, miljömedveten krypto projekt ökar. Förra veckan lanserade två utvecklare CryptoTrunks, ett NFT-projekt som genererar ett pixelerat träd i enlighet med ens transaktionshistorik.

Utvecklarna pausade projektet kort när Ethereums gasavgifter höjde sig och har sedan övergått till en kol-negativ modellblir det första stora NFT-projektet som gör det.

Source link