”Det kommer att bli fenomenalt,” Shark Tank Kevin O’Leary på NFTs

Spårnings- och valideringsfunktionerna för icke-fungibla tokens (NFT) är det som har lockat kanadensisk affärsman och Shark Tank-värd, Kevin O’Leary, till den senaste digitala trenden.

NFT: er är unika virtuella tillgångar som representeras i blockchain av unika koder. Var och en av dessa icke-fungibla tokens kan köpas, säljas eller handlas som alla fysiska tillgångar. Skillnaden här är blockchain gör att både ägare och transaktioner enkelt kan spåras.

”Det ger dig unik förmåga att faktiskt spåra ursprunget till en bit digital konst i evighet. Endast en person äger det och det kan inte bestridas och det kan inte förfalskas. Det är verkligen anmärkningsvärt, säger O’Leary.

O’Leary gör det klart att även om han är hausse på framtiden för NFT, har han ännu inte köpt något. ”Jag har inte köpt någon än. Jag väntar på att se när prissättningens volatilitet ändras. Men det här har ben. Det kommer att fungera. ”

Åsiktsförändring

Det är en radikal åsiktsförändring för O’Leary, som så sent som i januari kallade bitcoin (BTC) ”en jätte-ingenting hamburgare” och sa att han inte skulle investera i ”skräp” som kryptovalutor.

Klipp ut till april, och ”Shark Tank” -stjärnan fördelar nu 3% av hela sin investeringsportfölj till världens största krypto. Hans hjärtförändring orsakades av bitcoin-ETF: er och inflationsproblem. Investeringen på 3% kommer att vara en säkring mot inflationen, enligt O’Leary. Han sa:

”Den oro jag har just nu på den amerikanska marknaden är en 1,9 biljon dollar, i princip frihelikopter, ut ur himlen, in i ekonomin. Hur skyddar jag mig mot det? Om regulatorn nu öppnar för att tillåta mig att allokera till krypto, varför inte? När fakta förändras ändras jag. ”

Kabel-TV-stjärnan, affärsmannen och före detta politiker är inte det enda stora namnet i branschen som kommer runt på kryptovalutor och NFT. Elon Musk och O’Learys medvärd Mark Cuban är två exempel på detta. Båda är oerhört rika, inflytelserika i ekonomi och har också hoppat ombord på kryptovalutor efter initial skepsis.

När det gäller NFT-marknaden uppskattar O’Leary tekniken på grund av dess användning inom många olika områden. Konstnärer, musiker, idrottare, spelutvecklare och modeikoner har alla hittat hem på NFT-marknaden redan.

En del av framtiden

O’Leary tycker att NFT: er är en integrerad del av musikens framtid och ett sätt att hålla ägarskapet säkert. ”När du spelar in ett spår och det kopieras tusentals gånger med den här tekniken kommer originalartisterna eller deras egendom att fortsätta att få betalt,” förklarade han.

Detta hänvisar till smarta kontrakt eller kodsamlingar som utför instruktioner på blockchain. De tillåter skapare av vilken NFT som helst att tjäna royalty eftersom deras skapelser säljs och säljs igenom internet.

Det är en lösning som har plågat konstnärer och människor som försöker verifiera konst i generationer, säger O’Leary. ”Hela frågan går bort med den här digitala spårningen. Det är det bästa sättet att tänka på det. Du präglar faktiskt något i det som aldrig kan stulas eller kopieras och du kan alltid spåra det till upphovsmannen. Jag tror att det kommer att bli fenomenalt. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link