Det är nu dyrare än någonsin att skicka Bitcoin. Här är varför

I korthet

  • Bitcoin-transaktionsavgifter har nått en ny rekordhög nivå.
  • Den genomsnittliga transaktionskostnaden för att skicka Bitcoin är nu $ 59,87.
  • Fler människor som använder nätverket innebär vanligtvis högre transaktionsavgifter.

Bitcoins ”digitala guld” -berättelse kan bli starkare, eftersom investerare i kryptovalutan är mer incitament än någonsin att hålla i stället för att spendera den. Att göra en Bitcoin transaktionen är nu den dyraste den någonsin varit: den genomsnittliga kostnaden för att skicka kryptovalutan är nu 59,87 dollar, enligt den senaste BitInfoCharts data.

Det är dyrare än den senaste tjurkörningen, i december 2017, då den genomsnittliga kostnaden nådde 55,17 dollar. Bara under de senaste tio dagarna har den genomsnittliga transaktionsavgiften ökat med över 300% – den 11 april var den 14,86 dollar.

Varför? Helt enkelt använder många människor Bitcoin nätverk. Och med fler människor som använder nätverket, kommer dyrare avgifter.

Om du vill göra en transaktion på Bitcoin blockchainmåste du få det godkänt av a gruvarbetare. Gruvarbetare använder kraftfulla datorer för att lösa komplexa problem som i sin tur validerar transaktioner. Gruvearbetare belönas i Bitcoin för sitt arbete och om nätverket är upptaget (dvs. många människor vill flytta myntet) måste du betala en premie för att få jobbet gjort.

Men om du är villig att vänta kan du betala lägre avgifter – du kanske bara väntar länge. Bitcoin-utvecklaren Leon Johnson berättade Avkryptera han betalade nyligen bara 2,99 dollar genom att acceptera en långsammare bekräftelsestid.

”Andra nätverks mynt är snabbare, men deras nätverk är inte lika säkra”, sade han och tillade att Lightning Network – en ”andra skikt-lösning” som påskyndar transaktionerna genom att skjuta ihop den relativt långsammare Bitcoin-blockkedjan – kommer att hjälpa till framtida.

”Bitcoin kan vara både digitalt guld och snabba rörelser, jag ser dem som kompletterande snarare än exklusiva”, fortsatte han. ”På lång sikt kommer avgifterna på kedjan att stiga men jag ser teknologier utanför kedjan som att Lightning lindrar användarnas smärta.”

Men det är inte många som använder Lightning Network – inte nu, hur som helst. Faktum är att inte många använder Bitcoin för att betala för vardagliga saker på Internet. Johnson förklarade att de flesta använder plånböcker och byten som inte stöder lösningen. ”När Coinbase (om någonsin), Binance, Kraken, rullar ut Lightning Network, kommer det att ta fart”, sa han.

James Prestwich, Bitcoin-utvecklare och grundare av decentraliserad ekonomi (DeFi) start, berättade Summa också Avkryptera: “Alla blockkedjor har begränsad genomströmning. Att skicka en transaktion kan vara antingen billigt eller önskvärt, men inte båda. ”

Just nu skjuts Bitcoin mestadels som en affär av värde, särskilt av stora investerare. Men jagOm den genomsnittliga Joe någonsin kommer till slut att vilja använda kryptovalutan för att betala för saker, kommer han sannolikt att behöva välja en lösning som gör det värt det.Source link