Denna Bitcoin-start har en ovanlig plan för att förbättra Dogecoin

[ad_1]

I korthet

  • Kryptofirma VeriBlock har föreslagit att använda Bitcoin-transaktioner för att säkerhetskopiera Dogecoin-transaktioner via en ”proof-of-proof” -modell.
  • VeriBlock ser det som skydd mot 51% attacker och också ytterligare motivering för Bitcoin-gruvdriftens stora energifotavtryck.

Bitcoins energikrävande bevis på arbetet gruvmodell – där kraftfulla datorer löser avancerade ekvationer i hopp om att få BTC-belöningar – har varit under ökad granskning nyligen, efter elbilstillverkaren Teslas beslut att sluta acceptera kryptovalutan.

Teslas VD Elon Musk strävar efter att öka användningen av förnybar energi vid gruvdrift via hans Bitcoin Mining Council-ansträngning med MicroStrategys VD Michael Saylor och en grupp nordamerikanska gruvföretag och är öppen för att omfamna andra, mer miljövänliga mynt i stället för Bitcoin.

Men VeriBlock Foundation har en annan potentiell lösning på Bitcoins energidilemma som i slutändan kan hjälpa andra blockkedjor … särskilt ämnet för Musks många tweetade memes.

Den här veckan är den ideella VeriBlock Foundation –nyligen lanserades av det vinstdrivande VeriBlock-företaget – tillkännagav planer på att använda kraften i Bitcoin för att säkra Dogecoin nätverk genom en säkerhetsteknik som det kallar ”proof-of-proof”. I grund och botten är dess proof-of-proof konsensusprotokoll en blockchain på en annan, vilket effektivt säkerhetskopierar blockchain-transaktionerna till Bitcoins egen distribuerade huvudbok som är säkerställd med en arbetsprincip.

I det här fallet syftar VeriBlock till att ta med sin teknik till Dogecoin, den meme-inspirerade ”skämt” -kryptovaluta som har steg i de tio bästa mynten efter marknadsvärde 2021. Företaget arbetar för att bevisa bevis för Dogecoin-kodbasen och visa dess värde för DOGE-samhället, inklusive genom att visa upp de potentiella farorna med en 51% majoritetsattack.

En 51% attack inträffar när en gruvarbetare eller grupp gruvarbetare kontrollerar tillräckligt med blockchain hashrate att utföra attacker med dubbla utgifter – eller spendera mynt två gånger utan att nätverket vet. Ethereum Classic och Bitcoin Cash är främsta exempel på blockkedjor som upplevde 51% majoritetsattacker 2020.

”Proof-of-proof introducerar en ny form av lätt och inkluderande gruvdrift där vem som helst kan göra PoP” säkerhetstransaktioner ”på uppdrag av en blockchain som DOGE, som antar vår teknik i utbyte mot gruvbelöningar och säkrar blockchain till Bitcoin,” VeriBlock berättade medgrundare och teknisk chef Maxwell Sanchez Avkryptera.

Enligt Sanchez skulle den föreslagna modellen se att Dogecoin-transaktioner har bekräftelser på Bitcoin, vilket möjliggör ”Bitcoin finalitet” för börser som gör Dogecoin-insättningar. Det extra säkerhetsskiktet kan ge sinnesfrid mot potentiella 51% majoritetsattacker.

Dogecoin stöder för närvarande en ”delad säkerhetsmodell” genom sammanslagen gruvdrift med Litecoin, som låter gruvarbetare utnyttja belöningar i båda nätverken samtidigt. Enligt VeriBlock gör detta Dogecoin till en idealisk kandidat för att använda sin teknik och dra nytta av Bitcoins säkra nätverk istället, om än genom att separera från Litecoin. Sanchez föreslår att den nuvarande sammanslagna gruvmodellen riskerar både Dogecoin och Litecoin från attacker.

Men hur gagnar detta Bitcoin? Bitcoins stora energifotavtryck är redan i spel på grund av den stora, distribuerade och lönsamma gruvapparaten, och VeriBlocks teknik kan ge ytterligare syfte till Bitcoin genom att använda transaktioner för att säkerhetskopiera andra blockchain-plattformar. Enligt VeriBlocks uppfattning skulle det i huvudsak amortera de befintliga energiförbrukningarna genom att använda det för att säkra ytterligare blockkedjor.

”Just nu kan Bitcoin hantera någonstans runt sju transaktioner per sekund, men om det säkrat 100 andra blockkedjor med sitt bevis på arbetet [model], då skulle miljökostnaden per transaktion vara 100 gånger lägre, berättade han Avkryptera, vilket föreslår potentiella stora planer utöver att föra VeriBlocks proof-of-proof-modell till Dogecoin ensam.

”Vi tror att Bitcoins bevis på arbete faktiskt är världens mest miljövänliga och säkra form av digitalt bevis, och det överskrider bara finansiell infrastruktur också”, tillade han. ”Det används bara inte korrekt ännu eftersom ekosystemet fortfarande är i början, och många av de tekniker som bättre kan utnyttja Bitcoins otroliga säkerhet (som PoP) utvecklas fortfarande eller har inte uppnått kritisk antagande massa ännu.”

[ad_2]

Source link