Den legendariska seriekonstnären Neal Adams lanserar NFT-auktion med Batman

[ad_1]

I korthet

  • Serietecknaren Neal Adams har tillkännagett en auktion för nio unika icke-fungibla tokens (NFT).
  • NFT: erna har Adams konstverk som visar Batman, Robin, de fantastiska fyra och andra superhjältar.

Neal Adams, en berömd seriekonstnär känd för sitt arbete med bland annat Batman, X-Men och Fantastic Four, tillkännagav idag en auktion för nio unika icke-fungibla tokens (NFT) som representerar hans konstverk.

Auktionen på Portion.io marknadsplatsen inkluderar NFT som representerar sidor från Batman: Odyssey, med Batman, Robin och Talia al Ghul, berättade Adams Avkryptera i ett e-postutbyte. ”Jag anser att Batman: Odyssey är min första Batman-roman”, sa han.

Adams NFT-samling innehåller också tre sidor från hans skapareägda grafiska roman Blood, ”en sci-fi-äventyrshistoria med en verkligt unik hjälte” som publicerades av Dark Horse Comics, samt ett omslag från Megalith # 4: Rise of Magic , för vilken han skapade karaktären och konceptet.

”Ett annat framtida Megalith-omslag, en av mina personliga favoritkaraktärer eftersom han är en självgjord superhjälte, och två fantastiska fyra sidor från den nya Fantastic Four-serien” Antithesis ”, publicerad av Marvel Comics i år,” avslöjade Adams.

Totalt har Adams NFT-drop fem animerade komiska illustrationer från 1994 till 2021 och fyra icke-animerade sidor. ”De är presentationer av originalkonsten på samma sätt som ett arv från Christies skulle presentera ett originalverk”, sa han.

Vem äger vad?

NFT är en typ av kryptografiskt unika, icke-utbytbara tokens som kan användas för att representera digitala medier som teckningar, musik eller videoklipp. NFT: er kan präglas som ”unika” eller i begränsade omgångar, vilket skapar brist på de digitala nyfikenheterna – och gör dem värdefulla för samlare.

Debatter pågår fortfarande om konstnärer ska få auktionera ut konstverk som innehåller upphovsrättsskyddade karaktärer. I mitten av mars meddelade DC Comics, som innehar rättigheterna till Batman, Superman, Wonder Woman och andra världsberömda hjältar, att det är ”utforska möjligheter”att komma in på NFT-marknaden. Samtidigt gav den en varning till artister.

”Observera att det inte är tillåtet att erbjuda försäljning av digitala bilder med DC: s immateriella egendom med eller utan NFT, vare sig de återges för DC: s publikationer eller återges utanför ramen för ens avtalsengagemang med DC,” säger företagets brev till frilansare.

På frågan om DC: s varning och om företaget försöker monopolisera marknaden för NFT med sin IP, var Adams avvisande.

”Vi är inte medvetna om något beslut från DC eller andra utgivare att monopolisera marknaden för NFT,” sa han Avkryptera. ”Komiska utgivare kan lägga ut utgåvor i NFT-format eftersom de äger upphovsrätten för att reproducera konstverket. Det jag säljer som NFT är det ursprungliga konstverket. Två olika saker,” noterade han.

Adamas förklarade att i serier branschen, rättigheter för original- konstverk förbli hos konstnärerna som skapade dem, medan förlag bara äger rättigheterna för deras reproduktioner.

”Originalkonsten ägs av konstnären som skapar sidan och karaktärerna. Reproduktionen ägs av förläggarna eftersom förlagen köper rättigheterna att kopiera. De köper inte originalkonsten,” sa Adams. Avkryptera.

Samtidigt fortsätter populariteten – och intäkterna – för serietidningar med NFT att växa. I oktober förra året sålde DC-konstnären José Delbo och kryptokonstnären Trevor Jones en serie sällsynta Batman NFT-konstverk för 200 000 dollar. Nyligen NFT-konstverk av Delbo och kryptokonstnären Hackatao baserat på Wonder Woman tog in 1,85 miljoner dollar, med en del av intäkterna till välgörenhet. I sin tur började också flera Marvel-artister säljer sina NFT på Portion.io i februari.

När det gäller Adams NFT-nedgång kommer samlare att kunna börja lägga sina bud idag, den 29 april, klockan 20 GMT.

[ad_2]

Source link