Den indiska bank- och kortserviceleverantören varnar för virtuella valutatransaktioner


I ett nyligen skickat e-postmeddelande som skickats ut till användare av den indiska banken har användarna varnats för transaktioner i virtuella valutor. Enligt BloombergQuint har användare fått e-post från HDFC Bank angående deras kryptotransaktioner.

Ett e-postmeddelande som mottogs av en indisk kryptovalutainvesterare säger “Vi har observerat att ditt konto återspeglar troliga virtuella valutatransaktioner som inte är tillåtna enligt RBI-riktlinjer.”

Indiska användare på Twitter har också uttryckt sin oro över det senaste e-postmeddelandet med hänvisning till RBI: s riktlinjer för 2018. En användare kommenterade på e-postmeddelandet och sa ”Jag fick ett e-postmeddelande som hotade att dra tillbaka banktjänster eftersom jag köpte lite krypto. E-post citerar 2018 års RBI-riktlinjer som upphävdes av Högsta domstolen förra året. Med tanke på att krypto diskuteras av lagstiftare, är detta inte trakasserier? ”

Källa: Twitter

I e-postmeddelandet anges också att användare som har “troliga transaktioner med virtuell valuta” ska besöka en närmaste filial. Om du inte gör det kommer banken att “tvingas begränsa transaktioner på ditt konto utan ytterligare meddelande.”

SBI-kort skickar också varning

Betalningslösningsleverantören SBI Card skickade också ut en varnings e-post till sina användare. I e-postmeddelandet till användarna anges att “användning av kreditkort för transaktioner på virtuella valutahandelsplattformar kan leda till att ditt SBI-kreditkort avbryts / annulleras i enlighet med Kortinnehavaravtalet.”

Källa: Twitter

Indien fortsätter att fundera över regler

Indien fortsätter att kämpa med sitt beslut om hur man hanterar digitala tillgångar. Med de senaste diskussionerna i landet fokuserade man på förbudet mot privata kryptovalutor, samt att skapa en möjlig centralbank digital valuta (CBDC).

Den indiska högsta domstolen har tidigare upphävt kryptoförbud från RBI. Men RBI fortsätter att fokusera sin uppmärksamhet som den drivande kraften bakom regleringen av digitala tillgångar i landet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link