Den dyraste virtuella tomten som någonsin säljs för $ 900 000 på Decentraland

En tomt av virtuellt land på det blockkedjebaserade spelet Decentraland slog försäljningsrekord på plattformen genom att sälja för nästan 1 miljon dollar.

I Decentralands värld köps och säljs virtuell mark via icke-fungibla tokens (NFT). Dessa försäljningar sker varje dag, men ett nyligen köpt av investerare tog siffrorna till en helt ny nivå. Priset på 913 228,20 dollar markerar det mest lukrativa köpet av NFT-mark någonsin och är mer än tillräckligt för att köpa några riktiga hus i många städer världen över.

Det digitala fastighetsinvesteringsföretaget Republic Realm var köparen av NFT, kallad LAND-token. I en virtuell värld som Decentraland kan användare visa upp NFT-konst, fastigheter, kläder och till och med delta i liveevenemang med vänner online på köpt mark.

Priset inom Decentraland var 1,3 miljoner MANA, vilket är plattformens ursprungliga kryptovaluta. Även om det har sålts mark för fler MANA, är försäljningen fortfarande den högsta i termer av använda dollar. Köparna har sagt att de har stora planer för framtiden för sin nya investering och är engagerade i att bygga och utveckla metaversen.

Investeringen är en tomt av virtuell mark som består av 259 paket, som representerar cirka 16 tunnland digital mark. Detta gör försäljningen inte bara den dyraste på Decentraland utan den största när det gäller stor storlek.

Virtuellt land blir ett stort företag

Det tidigare rekordet för en tomt som såldes på Decentraland hände tidigare denna månad när blockchain-protokollet Boson Protocol köpte en tomt för 704 000 dollar. Företaget planerar att bygga ett virtuellt köpcentrum på marken. Köpcentret tillåter användare att köpa digitala tillgångar och byta dem mot verkliga varor. Som kommentar till försäljningen sa Boson Protocols grundare Justin Banon, ”Vi har oerhört ambitiösa planer för landet. Genom att erbjuda möjligheten att köpa något i metaversen och sedan äga det i den verkliga världen möjliggör vi nya och spännande upplevelser som inkapslar möjligheterna med e-handel, vilket gör att varumärken kan ha direktkontakt med sina kunder utan att behöva mellanhänder. ”

Decentraland är inte det enda spelet i staden som erbjuder NFT-tomter till verkliga priser. Sandbox, en konkurrent till Decentraland, sålde nyligen en lapp fastigheter på sin plattform för mer än 650 000 dollar. En annan plattform med namnet Somnium Space rapporterade en försäljning av en egendom på en halv miljon dollar i mars.

Till och med stora auktionshus går in i det digitala fastighetsspelet med Sotheby’s som öppnar en virtuell kopia av deras plats i London för att vara värd för en NFT-konstutställning. Det första evenemanget lockade mer än 3000 besökare. NFT-skapare erbjuder också verkliga fastigheter i form av icke-fungibla tokens. En fastighetsmäklare vid namn Shane Dulgeroff noterade nyligen sitt hem som en del av en NFT-försäljning med digital konst av nämnda hem.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link