Dekryptera läsartoken: vad som kommer nästa

I mars, Avkryptera lanserade vår DCPT-läsartoken, och den första “säsongen” sponsrades av Filecoin. Nu när slutet av vår första säsong är i sikte är vi redo att prata lite om hur det gick, vad vi lärde oss och vad som väntar på token efter säsong 1.

På drygt tre månader sedan starten av vår första säsong såg vi över 74 000 nya plånboksaktiveringar, med en bred och relativt jämn fördelning på 21 miljoner DCPT-tokens. Vi ville minimera uppkomsten av valar och tokenuppfödning med en daglig utfärdande tak, verifierad kontoregistrering och en policy för en plånbok per enhet och lyckades generellt i detta syfte, med den bästa plånboksinnehavaren som bara var blyg på 0,03% av den totala DCPT-leveransen.

För vår första belöningsfall, vi erbjöd 150 anpassade NFT till våra tokeninnehavare. Sedan dess har vi beviljat dessa NFT: er – och i förlängning ägarna till de 120 plånboksadresser som har dem – unika innehållsrösträtt på Ögonblicksbildsida, var medlemmar kan rösta om vilket pedagogiskt innehåll de vill se nästa gång Avkryptera.

Vi lärde oss mycket under säsong 1, tillsammans med några ödmjuka lektioner.

Först var det utmanande för vårt lilla team att bygga ny tokenfunktionalitet och samtidigt skapa och släppa belöningar på kedjan. Medan belöningar var ett bra ställe att börja, fortsatte sidechainfunktionerna och ekosystemet med soliditets smarta kontraktsfunktioner att växa. DeFi “Cambrian explosion” har resulterat i beprövade kedjestyrnings- och samordningsverktyg som vi vill tillhandahålla Decrypt-samhället.

I nästa iteration av vårt tokenprotokoll planerar vi att helt ompröva vårt token så att det inte bara fungerar som ett verktyg för appengagemang, utan istället blir plattformen för en branschledande, samhällsstyrd Web 3.0-publikation. Som ett första steg kommer vi att gradera vårt läsarbelösningstecken från OST-plattformen till Ethereum mainnet.

Vi är oerhört tacksamma för hjälp från OST-teamet och supportrar på vår väg. OST-plattformen erbjuder ett unikt sätt för oss att distribuera tokenfunktioner i appen som uppfyller kraven i reglerade mobilappbutiker. Det är också en av få lösningar som klarar skalan av vår snabbt växande läsarbas.

Efter säsong 1 planerar vi att lansera ett bredare protokoll under de kommande månaderna med bättre interoperabilitet och en kraftfullare uppsättning funktioner. Viktigast är att detta protokoll kommer att bygga på den ursprungliga distributionen av DCPT-tokens som tillhandahålls av säsong 1. Vi planerar att erbjuda en 1: 1-byte eller distribution av vår OST-kedja DCPT-token för denna nya ERC-20-token, som kommer att ha inget ekonomiskt värde eller ägarvärde utan spännande nya publik- och communityfunktioner som vi inte kan vänta med att dela. Mobilappen kommer att fortsätta visa DCPT-saldon för användare som registrerade sig före slutet av säsong 1, åtminstone tills vi slutför migreringen, men nya appanvändare ser inte en referens till DCPT och inga användare kommer att kunna tjäna mer DCPT efter säsong 1 slutar.

Den här nya protokollinsatsen är vår högsta prioritet, och vi vill fokusera på den 100%. Som sådan pausar vi nya belöningsfall, åtminstone tills vi är redo att dela mer information om det ursprungliga protokollarbetet. Vi planerar inte att prägla mer DCPT i OST-kedjan just nu. När alla 21 miljoner DCPT har distribuerats kommer vi att pausa utgivningen av ny token och omvärdera mot bakgrund av det nya protokollets mål.

Vi är mycket glada över den här nya riktningen och kommer snart att dela mer information. Tänk på detta som ett förhandsmeddelande och håll dig uppdaterad!Source link