DeFi Tokens MKR, COMP och AAVE Pump som Crypto Market slumrar

I korthet

  • DeFi tokens Maker (MKR), Compound (COMP) och AAVE ser sina priser växa.
  • Detta kommer på hälarna av Bitcoins värsta Q2-prestanda sedan 2018.

Eftersom kryptovalutamarknaden i stor utsträckning fortsätter att förbli stillastående, finns en del decentraliserad finansiering (DeFi) tokens — som t.ex. Tillverkare (MKR), Förening (COMP) och Aave (AAVE) —bröt formen idag och ser märkbar tillväxt.

Vid pressen, MKR, styrelsens tecken på populär Ethereum-baserade plattformar MakerDAO och Maker Protocol, handlas till cirka 2544 dollar, en ökning med 11% på dagen, enligt kryptometrikplattform CoinGecko.

Data från decentraliserad ekonomianalysplattform DeFi Pulse visar att Maker för närvarande är den tredje största plattformen i sektorn, med 6,65 miljarder dollar i värde låst på den för närvarande.

I sin tur upptar Aave, en flerkedjig Ethereum-Polygon DeFi-utlåningsplattform, topplaceringen med 10,32 miljarder dollar i låst värde. Dess ursprungliga styrelse-token AAVE handlas under tiden till cirka 236 $, en ökning med cirka 5% på dagen.

Priset på COMP, styrningstoken för Compound-protokollet som för närvarande rankas 5: e av DeFi Pulse med 6,34 miljarder dollar i låst värde, ökade också med 16% idag och ligger för närvarande på cirka 338 $.

I allmänhet överträffade DeFi-tokens framsteg idag de flesta av de stora kryptovalutorna från topp 10. Bitcoin, till exempel, fortsätter att välta omkring $ 33 500, en nedgång med cirka 3% på dagen. Ethereum, den näst största digitala tillgången med sitt börsvärde, svävar runt 2 100 $, en minskning med 1% under det senaste dygnet.

Under tiden, Binance Coin ($ 287, -1%), Cardano ($ 1,34, + 1,2%), Dogecoin ($ 0,25, + 0,8%), XRP (0,66 $, -0,5%) och Polkadot ($ 15,4, -0,2%) förblir till stor del låst i sina nuvarande priskorridorer, om än något på den ”röda” sidan.

Det senaste kvartalet har levererat en pummeling för kryptovalutor i allmänhet – mildt sagt. Bitcoin har till exempel visat sitt sämsta Q2-prestandan sedan 2018 genom att öppna tremånadersperioden på $ 58 800 och stänga den till $ 35 171.Source link