DeFi-token inklusive Uniswap, Chainlink, Aave Crushed By Crypto Crash

När krypto marknadsföra gick in i fritt fall på onsdag, centraliserade utbyten som Coinbase, Binance, Krakenoch Gemini led av avbrott medan DEX (decentraliserade utbyten) tycka om Uniswap och 1 tum stod uppe utan problem. Det är inte riktigt en jämförelse mellan äpplen och äpplen, eftersom DEX-enheter vanligtvis har mycket mindre handelsvolym, men motståndskraften hos DEX-enheterna förstärkte deras överklagande som en plats för de mest kryptokyndiga handlarna att byta DeFi (decentraliserad ekonomi) tokens direkt med varandra.

Men till söndag, hela kryptomarknaden föll så långt det där DeFi tokens kunde inte undkomma skadan.

Bitcoin[/link] (BTC) föll ytterligare 14% på söndagen till 32 000 dollar. Ethereum (ETH) sjönk med 16% till cirka 1 900 USD och Binance Coin (BNB) föll 24% till cirka 235 $.

Topp DeFi-tokens gick ännu värre. Uniswap (UNI) föll med 25%, Kedjelänk (LINK) föll 24%, Aave (AAVE) föll med 24% och Tillverkare (MKR) föll med 19%.

CAKE, den ursprungliga token till PancakeSwap, den bästa DEX som bygger på Binance Smart Chain (BSC), tankade 29%. (BUNNY, den ursprungliga token till BSC DeFi-protokollet PancakeBunny, föll 45% på söndagen, men det kom på hälarna av en 45 miljoner dollar PancakeBunny attack tidigare i veckan.)

Skadorna antyder att när en kryptokrasch är tillräckligt bred är ingen typ av symboler immun.

Helgens försäljning fortsatte en marknadsglidning som började för tio dagar sedan, då Teslas VD Elon Musk plötsligt förklarade sitt bilföretag skulle inte längre acceptera Bitcoin som betalning på grund av miljöhänsyn. Under dagarna sedan har Musk fortsatt att spränga Bitcoin för dess miljöpåverkan och bekräftade hans ambition att göra Dogecoin mer hållbar.

Några mycket baisseartade rubriker från Kina gjorde saker värre. För det första kinesiska betalningsföreningar gav ut en allmän varning på kryptospekulation. Sedan, bara några dagar senare, ledde en kinesisk finanskommitté av vice premiärminister Liu He förstärkt dess kraft mot Bitcoin-gruvdrift som en högrisksektor.

Musk och Kina var inte heller de enda orsakerna – Bitcoins rykteproblem skadades ytterligare när Colonial Pipeline-hackarna gjorde av med 90 miljoner dollar i en Bitcoin lösen.

Ytterligare förstärker kritiken av centraliserade utbyten med DEX-flaggvågor, och kanske en inledning till en mer öppen Kina-motverkan, Huobi och OKEx begränsade vissa tjänster för användare i Kina mitt i kraschen.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks i det här inlägget är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link