DeFi Protocol mStable startar på Layer 2 Polygon Network

Decentralised finance (DeFi) stablecoininfrastrukturprotokoll mStable är det senaste som lanseras i ett Layer 2-nätverk för snabbare och billigare transaktioner.

mStable meddelade i ett blogginlägg den 27 april. Det tillade att man valde Polygon-plattformen, tidigare känd som Matic.

Lanseringen erbjuder en annan källa till USD och BTC-likviditet, ett specialbyggt DeFi-inhemskt sparande konto och två metastabiliserade mynt.

mStable är det senaste i en förlängningslista över DeFi-protokoll som migrerar till eller startar versioner på Layer 2-nätverk. Det främsta resonemanget bakom detta är att undvika trängsel i Ethereum-nätverket.

Hybrid stablecoins lanserades

Protokollet förenar i huvudsak stablecoin, utlåning och byte till en plattform som styrs av dess ursprungliga token, MTA. Den använder en samling autonoma, decentraliserade och icke-vårdnadsmässiga smarta kontrakt byggda på Ethereum, den utfärdar mStabila tillgångar som kallas mAssets.

Plattformen har också en automatiserad marknadsförare. Detta ger likviditetsleverantörer möjlighet att prägla en riskminimerad mA-tillgång eller ett avkastande tokeniserat sparkonto (imAsset), som stöds av en mängd olika kryptotillgångar.

Polygon valdes för sina kapacitet med hög kapacitet. Det har också starka länkar till Ethereum och förmågan att locka likviditet från stora namn i DeFi som SushiSwap.

Lanseringen introducerar en metastablecoin som heter mUSD. Det stöds av DAI, USDT och USDC. Dessa kommer alla att programmeras ut till Aaves Polygon-distribution – vilket redan har gjort lockade över 1 miljard dollar i säkerhet.

En swap-funktion gör det möjligt för användare att byta mellan de tre stallmyntarna utan praktiskt taget några nätavgifter. mStables Spara-konton kommer också att finnas tillgängliga på Polygon.

Det finns fler erbjudanden i rörelsen inklusive helt gratis transaktioner via en plattform som heter Biconomy. Denna brygga ansluter mStabil likviditet från ETH Layer 1 till Polygon. Den innehåller också strategier för att stimulera likviditet som kallas matarpooler.

MTA-prisuppdatering

Stablecoin-protokollets ursprungliga styrningstoken, MTA, har handlat relativt platt under det senaste dygnet. Det har vunnit bara en procent eller så och handlas för närvarande för $ 2,44 enligt CoinGecko. Det nådde en lokal höjd på $ 4,75 i början av februari i år.

Det har emellertid aldrig kunnat återkräva det högsta värdet av $ 11 i slutet av augusti 2020 och försvagar för närvarande 78% från den toppen.

Protokollikviditeten uppgår för närvarande till 58 miljoner dollar enligt DeFi Pulse, som också rapporterar att det totala värdelåset (TVL) nådde en rekordhög nivå på nästan 75 miljoner dollar i augusti 2020.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link