DeFi, NFT-bom skickar metamask över 5 miljoner aktiva användare

I korthet

  • MetaMask är en Ethereum-plånbok som hjälper människor att få tillgång till blockchain-applikationer.
  • Den växte från 1 miljon aktiva användare i oktober till 5 miljoner denna månad.

MetaMask, ett Ethereum-baserad kryptovalutaplånbok, har registrerat fem miljoner aktiva användare, enligt till sin skapare, blockchain-programvaruföretaget ConsenSys (som också finansierar en redaktionellt oberoende Avkryptera.)

MetaMask är en webbläsartillägg och mobilapp som gör det möjligt för människor att interagera med decentraliserade applikationer (dapps) på Ethereum blockchain via en plånbok där de kan lagra nycklarna till sina tokens. Dessa dappar styr spåret från CryptoKitties och andra NFT marknadsplatser för digitala samlarobjekt till decentraliserade börser som Uniswapdär användare kan byta kryptovalutor direkt med sina kamrater.

Bara i oktober förra året meddelade projektet att det hade nått 1 miljon aktiva användare varje månad. Detta sammanföll med tillväxten i Ethereum-baserad decentraliserad finansiering (DeFi) —Protokoll och plattformar byggda ovanpå blockchain som tar bort banker och mäklare till förmån för algoritmer. DeFi-protokoll som Förening och MakerDAO blev go-to-spots för människor som vill låna ut, låna och tjäna ränta på sina kryptokurrencyinnehav.

Tillväxten på 500% som MetaMask har upplevt under de senaste sex månaderna har inte bara drivits av DeFi, säger projektet utan också av NFT. Kort för icke-fungibla tokens, NFT är unika digitala tokens som fungerar som ägarkontrakt; de är ofta kopplade till digital konst, virtuella samlarobjekt och till och med MP3-filer. Enligt datasidan DappRadar tog NFT-försäljningen in 1,5 miljarder dollar i transaktionsvolym från januari till mars.

“Data i kedjan indikerar tydligt att NFT: er omfattas allmänt av användare över Ethereums ekosystem”, skrev MetaMask. “Att komma åt NFT är faktiskt nu det näst mest populära användningsfallet för MetaMask, bara bakom swappar.”

MetaMask swappar debuterade på Firefox i oktober 2020. Funktionen fungerar som en decentraliserad utbytesaggregat för att få plånbokanvändare bättre priser. Med den funktionen gick MetaMask utöver att underlätta transaktioner till tar ett snitt av åtgärden. Det har varit ganska populärt och uppskattningsvis 100 000 dollar per dag i början av februari. Och det var innan Ethereum-priset ballonerade från cirka 1600 dollar till det nuvarande 2 700 dollar.

MetaMask citerar också ökad adoption i utvecklingsländer som Indien, Indonesien, Nigeria och Vietnam. “I allt högre grad använder dessa människor MetaMask för att tjäna en extra inkomst eller för att göra långsiktiga investeringar”, hävdar ett blogginlägg. “Många kan inte komma åt sitt lokala banksystem och behöver därför alternativ teknik för att fungera som ett sparkonto.”

Om MetaMask kan fortsätta nå nya marknader kan det få sina nästa fem miljoner användare ännu snabbare.Source link