Decentraliserade utbyten beräknas träffa en volym på 140 miljarder dollar i maj


Handelsvolymerna på decentraliserade börser (DEX) ökar fortfarande trots nedgången på marknaden då nya rekord ser ut att vara beredda för maj.

Den decentraliserade finansboomen verkar inte avta och ryggraden i den är decentraliserade börser. Enligt forskning från Messari exploderar handelsvolymerna på decentraliserade börser denna månad.

Forskare Ryan Watkins noterade att det redan har varit 85 miljarder dollar i volym halvvägs i maj. Om de nuvarande nivåerna fortsätter är det på väg att nå ett rekord på 140 miljarder dollar i slutet av månaden. Det är mer än två gånger den tidigare rekorduppsättningen i april, tillade han.

Volymer på Ethereum-baserade DEXer – Messari

Uniswap fortfarande DEX kungen

Att borra djupare i siffrorna avslöjar att Uniswap fortfarande är toppen av DEX-högen trots de skyhöga gasavgifterna för att använda den. Under de senaste fyra månaderna i rad, inklusive maj, har Uniswap haft över hälften av den totala volymen och mer än alla andra DEX-enheter tillsammans.

Den 20 maj rapporterade BeInCrypto att även Uniswap v3 hade överträffat SushiSwap för veckovolym och var på väg att köra v2, vilket för närvarande är fortfarande mer populärt.

Enligt Dune Analytics har 116,8 miljarder dollar handlats på decentraliserade börser under de senaste 30 dagarna. Denna siffra representerar hela 21,7% av hela volymen under de senaste 12 månaderna, vilket är 539 miljarder dollar.

Messari-siffrorna inkluderar inte Binance Smart Chain-börser som PancakeSwap, som, om de ingår, skulle skjuta dem ännu högre. Enligt DappRadar hade den BSC-drivna DEX 578 miljarder dollar i volym under de senaste 30 dagarna, även om denna siffra inte kan verifieras. Den rapporterar en aktuell daglig volym på 3,57 miljarder dollar för PancakeSwap

Hur som helst, den sammanlagda summan av alla DEX-enheter ökar för tillfället eftersom efterfrågan på DeFi har förblivit motståndskraftig trots en massiv återgång på marknaden.

DeFi TVL-utsikter

På grund av sjunkande Ethereum- och kryptovalutapriser har det totala värdet låst över DeFi-ekosystemet också slagit den senaste veckan.

DeFi Pulse rapporterar en TVL på 67 miljarder dollar, vilket är en nedgång på cirka 24% från den högsta tiden på 88 miljarder dollar den 12 maj. DappRadar har en något högre siffra på 75 miljarder dollar men rapporterar också en tillbakagång efter gårdagens låga nivå.

Den ledande DeFi-plattformen på båda analyswebbplatserna är MakerDAO med en TVL på cirka 11 miljarder dollar. Det finns cirka 10 miljoner ETH, värt cirka 28 miljarder dollar, inlåsta i DeFi enligt DeFi Pulse. Detta motsvarar cirka 8,7% av hela utbudet.

Enligt en rapport från 11 maj accelereras migrationen av Ethereum från CeFi till DeFi.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link