De ” fyra hästarna ” av kryptoadoption är ” galopperande ”: Ethereum medgrundare Joe Lubin

[ad_1]

I korthet

  • Ethereums grundare Joseph Lubin sa att fyra stora trender inledde antagandet av kryptoekosystemet.
  • De ”fyra hästarna”, som han beskrev dem, var blockchain, crypto, DeFi och NFT.

Ethereum grundare Joseph Lubin avrundade Ethereal Summit förra veckan genom att lyfta fram de framsteg som kryptovalutaindustrin gjort mot mainstream-antagande genom fyra huvudvägar: blockchain, cryptocurrency, Decentralized Finance (DeFi) och NFT: er.

I en eldstadsprat med Avkryptera VD Josh Quittner, Lubin – som har stött dussintals nystartade företag, inklusive Avkryptera—Anställde den populära marknadsföringsslogan ”Korsar klyftan, ”förkunnad av författaren Geoffrey Moore i boken med samma namn. Den beskriver det skift som måste ske för att en teknik ska kunna passera från tidiga adoptioner till en tidig majoritet.

”I grund och botten galopperar vår teknik, vårt ekosystem – det kallas paradigmförskjutningens fyra hästar just nu. Jag tänker på de fyra hästarna som blockchain, som krypto, som DeFi och som NFT”, sa han .

Utvecklingen av antagande av krypto

Lubin, som grundade blockchain-leverantören ConsenSys (som finansierar en redaktionellt oberoende Avkryptera) fortsatte med att beskriva hur människor har gått med i branschen i alla stadier av dess utveckling.

”De första blockchain-hästarna var cypherpunks, kryptografer, protokolldesigners och monetära teoretiker,” sa han; den andra hästen var utbytesoperatörer, handlare och plånboksleverantörer; den tredje hästen var ”finansnördarna [who turned] till decentraliserad ekonomi. De blev kryptofinansierade människor och började utforma blockchainbaserade finansiella instrument och mekanismer för att koppla ihop dessa DeFi-protokoll. ”

Slutligen sa han att NFT: er tar kryptovaluta till populärkulturen. ”Det är artister, det är riktiga människor, normala människor, artister, skapare, innehållsägare, och, ett av elementen som verkligen driver detta är popkulturen, megafonfolk – Mark Cuban, Elon [Musk,] Gary Vaynerchuk, Ed Snowden, [and] Michael Novogratz ”.

Palm NFT Studios

Lubin gick så långt som att säga att NFT var ”i huvudsak ett massivt genombrott inom mjukvarufältet -” det största inom programvara sedan tillkomsten av programvaruobjekt ”, på grund av deras förmåga att göra det möjligt för annonsmaterial och innehållsägare att etablera direkta relationer med sina fans och konsumenter. De kryptografiskt unika tokens används för att låna ut brist på digitalt innehåll som bilder och musik och har redan tagits i bruk av artister och musiker.

Lubin talade med glädje över utsikterna för att kommoditera skaparnas och ägarnas rättigheter till deras innehåll – som att dela upp rätten att visa på skyltar från höger att visa på personliga bildramar, att skapa inkomst på tidigare okända sätt.

”Konstnärer kan nu sälja olika aspekter av sitt arbete i huvudsak utan att sälja sina själar”, säger Lubin. Och det finns mycket mer potential för innovation och representation av fler verkliga tillgångar genom NFT.

Inom året hoppas ConsenSys att kunna starta Palm NFT Studio, en plattform för NFT-baserade kring kultur och kreativitet. Det kommer att fungera som sidokedja i Ethereum-nätverket, med stöd av den populära MetaMask plånbok och kommer att starta tillsammans med ett Damien Hirst NFT-projekt – konstnärens första.

Palm lovar transaktionskostnader som kommer att vara en bråkdel av de som finns på Ethereums mainnet och kommer att vara upp till 10 miljoner gånger mer energieffektiva, sa Lubin.

Det lovar också att släppa loss ännu mer innovation, eftersom det enligt Lubin är ”ett NFT-nätverk som är intimt anslutet till DeFi.”

Med framtida partnerskap med några av de största DeFi-protokollen, nätverken och projekten, till exempel Uniswap och Protocol Labs, Palm är ett sätt för två av Lubins hästar att komma ihop och inleda en ny era för NFT – vilket gör att de kan säkerställas, fraktioneras, lätt handlas och mer förutom.

[ad_2]

Source link