DCG Green Lights $ 750 miljoner Gråskala Bitcoin Trust Inköp

[ad_1]

Digital Currency Group Inc. (DCG), ett stort bitcoin- och blockchain-investeringsföretag, har aviserat planer på att köpa ytterligare 557 miljoner dollar i aktier i Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Detta ökar DCG: s innehav av GBTC-aktier från 193,5 miljoner dollar per den 30 april till cirka 750 miljoner dollar.

DCG klargjorde att den ultimata tidpunkten och storleken på sin investering skulle bero på aktiens pris, kontanterna som var tillgängliga och marknadsförhållandena. Det finns minst tre skäl till varför detta senaste köp kan vara extremt fördelaktigt.

Svar på en växande efterfrågan

För det första verkar arrangemanget vara ett svar på en växande efterfrågan på kryptovalutainvesteringar på marknadsnivå, vilket kan visa sig vara lönsamt för DCG. I mars tillkännagav Grayscale lanseringen av fem nya investeringsfonder för digital valuta.

Dessutom i april avslöjade gråskala 46,1 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning (AUM) för 14 kryptovalutarelaterade produkter. Av dessa representerade bitcoin-förtroendet, GBTC, huvuddelen av siffran till 38,1 miljarder dollar.

För det andra kan planerna också drivas i väntan på att starta en framtida börshandlad fond (ETF), vilket kan visa sig vara mer lönsamt för både DCG och Grayscale. Grayscale har redan förklarat sina avsikter att dölja GBTC till en ETF om tillsynsmyndigheter tillåter det.

Det har redan lämnat in en ansökan om en bitcoin (BTC) ETF till United States Securities and Exchange Commission (SEC). Omvandling till en ETF vid den här tiden skulle göra GBTC till den största ETF-kryptovalutan i världen.

Investeringen kan också dämpa vissa oro på marknaden om påstådda uppblåsta premier som tas ut av Grayscale för användningen av GBTC-produkten. För närvarande är GBTC som inrättats av Grayscale fortfarande ett av få alternativ för investerare som vill handla bitcoin men inte vill hantera frågor om att faktiskt hålla tillgången.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.[ad_2]

Source link