”Dags att byta till Satoshis” säger Novogratz

Mike Novogratz, VD för Galaxy Digital, har gått till Twitter för att göra ett ärende för Satoshis (SATS) att ersätta Bitcoin (BTC) vid börser.

Tweeten, utfärdat sent den 8 maj, föreslår att SATS, den minsta enheten i BTC, bör noteras på börser istället för världens största kryptovaluta. Novogratz antydde att folk berättade för honom att BTC för 58 000 $ är för dyrt. Rapporter visar att användning av SATS som offertvaluta kommer att göra BTC mer tilltalande för den genomsnittliga användaren. En SATS motsvarar 0.00000001 BTC.

Dessutom kallade han ut sina medarbetare Changpeng Zhao, Brian Armstrong, Sam Bankman-Fried och Tyler Winklevoss, VD för Binance, Coinbase, FTX respektive Gemini, för att fråga vilket utbyte som kommer att vara den första som citerar i SATS.

Satoshis på radaren

Även om börsen kanske inte använder SATS som en offertvaluta ännu, har BTC: s minsta enhet inte blivit helt ignorerad. Mer specifikt kryptospårningswebbplats CoinMarketCap, som har börjat spåra SATS. I skrivande stund listade webbplatsen SATS till ett värde av 0,00058 USD.

Idén till enheten uppstod först 2010. Uppkallad efter BTC-skaparen Satoshi Nakamoto var det en BitcoinTalk-användare som heter Ribuck som ursprungligen föreslog Satoshi.

Mike Novogratz i andra nyheter

Medan han uppenbarligen ser potentialen i SATS, har Galaxy Investment Partners VD nyligen varit kritisk mot andra populära kryptovalutor. Tillbaka i april delade Novogratz sina åsikter om både dogecoin (DOGE) och Ripple (XRP).

När det gäller den förstnämnda påpekade han att DOGE inte ”verkligen hade ett syfte.” Detta var vid den tidpunkt då priset på DOGE hade spikat över 0,30 dollar i ljuset av en Tweet från Elon Musk. Novogratz tillade att han ”skulle vara mycket orolig om en av hans vänner investerade i dogecoin till dessa priser.”

Novogratz var kritisk till Musk och miljardären Mark Cuban, som stöder DOGE och kallade det ”skummande”.

Fram till 9 maj fortsatte DOGE att krossa rekordhöga rekord och slog ett pris på 0,73 USD den 8 maj. Den kraschade sedan efter Elon Musks Saturday Night Live utseende.

När det gäller Ripple hade han liknande kommentarer angående deras prisökning vid den tiden. XRP hade stigit från 0,40 dollar till 1,60 dollar under månadens lopp. En händelse som Novogratz sa inte ”gav mycket mening”.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link