Curve Finance uppgraderar algoritmen för koncentrerad likviditet

Decentralized finance (DeFi) Protocol Curve har anpassat sin matematiskt komplexa algoritm för att införa dynamisk automatiserad marknadsskapande.

I ett tillkännagivande den 9 juni presenterade Curve Finance sin senaste uppgradering som introducerar en metod för att skapa likviditet för tillgångar som inte nödvändigtvis är kopplade till varandra på ett sätt som är mer effektivt än nuvarande automatiserade marknadsförare erbjuder.

DeFi-protokollet kombinerar två populära tillgångsbytesmodeller till ett hybridsystem som bygger på den nuvarande matematiska formeln (x · y = k) för AMM.

”Algoritmen för utbyte av flyktiga tillgångar” gick live den 10 juni enligt det senaste tweet från Curve som förklarade:

”När du byter eller sätter in: behandla det så att det liknar typiska kryptopooler någon annanstans, utom med mindre glidning i genomsnitt,”

Tung matematik

Vitboken, skriven av Curve Finance CEO Michael Egorov, går in i den komplexa matematiken bakom den nya algoritmen. Uppgraderingen tillåter i huvudsak byten med låg glidning mellan flyktiga tillgångspar eller mellan tillgångar som har ständigt fluktuerande priser.

Det finns två versioner, en på Ethereum som innehåller USDT, wBTC och wETH, och Layer 2 Polygon-versionen som har am3Crv (Curve’s stablecoin pool), wBTC och wETH, tillade den.

Lustiga utvecklare “Banteg” beskrivs det som ”koncentrerad likviditet som inte kräver manuell ombalansering” och tillade att avgiftsberäkningssystemet också är dynamiskt.

SushiSwap CTO Joseph Delong testade de nya poolerna och kommenterade:

”Endast 5% glidning för 1 ETH-handel på en pool med 20 ETH i likviditet. Killar, det här är fantastiskt. Kan inte vänta med att lära mig mer, ”

Curves nya version bör tilltala likviditetsleverantörer eftersom den kommer att erbjuda mycket av det attraktiva likviditetsdjup som Uniswap har möjliggjort men utan någon aktiv hantering.

”Vi koncentrerar likviditeten som ges av det aktuella” interna orakelpriset ”men flyttar bara det priset när förlusten är mindre än en del av den vinst som systemet gör. Detta skapar 5-10 gånger högre likviditet än Uniswap-invarianten, liksom högre vinster för likviditetsleverantörer. ”

Dessutom finns det avkastningsodlingsmöjligheter tillgängliga med Curve medan Uniswap ännu inte har möjliggjort några nya gruvincitament. Det nya systemet är en föregångare till en fullständig version 2-uppgradering som kommer att intensifiera konkurrensen mellan stablecoin AMM och Uniswap v3.

CRV-prisutsikter

Vid tidpunkten för pressen handlade protokollets infödda Curve DAO Token upp 12% på dagen till 2,52 $ enligt CoinGecko.

CRV har drabbats av resten av kryptomarknaden under de senaste tre veckorna men har visat en stadig återhämtning sedan den 24 maj slog en lokal låg på 1,04 dollar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link