CryptoPunks NFTs säljer för 16,9 miljoner dollar på Christie’s Auction

[ad_1]

I korthet

  • Nio CryptoPunks NFTs som auktioneras ut på Christies samlade 16,9 miljoner dollar totalt.
  • CryptoPunks är bland de äldsta och mest eftertraktade NFT: erna.

En samling av nio sällsynta CryptoPunks såldes för 16,9 miljoner dollar under en auktion på Christie’s i New York ikväll.

Auktionen var det ärafulla husets första stora NFT-försäljning sedan Beeples VARJE DAGAR: DE FÖRSTA 5 000 DAGARNA, den digitala pastiche som gick för ett rekord på 69 miljoner dollar i mars.

NFT: er eller icke-fungibla tokens är blockchain-baserade digitala tillgångar som kan representera äganderätt till digitala eller fysiska tillgångar, från konst till digitala handelskort till album till videoklipp. Och CryptoPunks är några av de äldsta.

CryptoPunks är en historisk serie på 10 000 NFT från en utvecklare som heter LarvaLabs. Poletterna är fästa på små, pixlade porträtt av slumpmässigt genererade ansikten, var och en skiljer sig från de andra. Sedan introduktionen 2017 har de blivit några av de mest uppskattade digitala samlarobjekten i krypto – enskilda CryptoPunks har sålt för över 7 miljoner dollar. Bland de tio dyraste individuella NFT-försäljningarna någonsin var tre CryptoPunks.

Splashy-auktioner som kvällens tenderar att involvera NFT på Ethereum blockchain. Delvis tack vare den senaste frenesien kring kryptokonst, har priset på Ethereums infödda symbol, ETH, klättrat till nya rekordhöga toppar.

Christie’s var det första stora auktionshuset som kom in på NFT-fenomenet när det sålde en Fysiskt konstverk med Bitcoin-tema knuten till en medföljande NFT förra hösten. Sotheby’s har sedan dess följde efter.

Senare denna vecka, Christie’s planerar att auktionera en NFT från modellen Emily Ratajkowski.

[ad_2]

Source link