CryptoPunks NFT landar i Major Art Museum

I korthet

  • CryptoPunks är en av de mest populära NFT-samlingarna.
  • Och en av dem kommer nu att visas på ett Miami-museum.

En icke-fungibel token (NFT) har landat i ett museum. CryptoPunk, från en populär och dyr samling av pixeliserade karaktärer, gavs till Miami Institute of Contemporary Art (ICA) av förvaltaren Eduardo Burillo.

Enligt ICA är det den “första NFT som går in i en större konstmuseums samling.”

NFT: er är unika digitala tokens, vanligtvis präglade och lagrade på Ethereum blockchain. De kan representera nästan vad som helst – såsom konst, ljud eller videoinnehåll – och har visat sig vara extremt lukrativ: Bara under första halvåret i år, 2,5 miljarder dollar i NFT såld, enligt DappRadar.

CryptoPunks skapades redan 2018, långt innan efterfrågan på NFT kom till feber. De är en samling av 10 000 unika 24-till-24 pixelerade headshots. Och folk älskar dem: De plockades runt Miami av en konstnär i en månadslång utställning tillbaka i april och har såldes för miljoner dollar.

Den elegant namngivna CryptoPunk 5293 är en av dem och kommer att visas i ICA i sommar.

“CryptoPunk 5293 går med i ICA Miami-samlingen som ett verk som verkligen är representativt för den kulturella tidsandan och kommer att ha historisk betydelse för kommande generationer, vilket återspeglar ICA Miamis åtagande att främja en expansiv förståelse för samtida konst och kulturproduktion under 2000-talet, ICA Miami konstnärlig chef Alex Gartenfeld sa i ett påstående.

Gmoney, en pseudonym investerare med intresse för Ethereum och NFT, berättade Avkryptera att NFT-landningar på museer alltid skulle hända.

“Det var en del av min ursprungliga avhandling den [CryptoPunks]- att de kommer att vara på museer en dag, “sa han.” Det händer mycket snabbare än vad jag ursprungligen förväntade mig. “

Han tillade: “Jag tror att vi är förbi ingen återvändo. NFT: er är historiskt viktiga för konsthistoriens berättelse.”

Efter en bom i år och förra, verkar NFT-manen ha lugnat sig lite – även om tokens fortfarande är populära. Bara förra veckan, Twitter tappade en samling på deras plattform.

CryptoPunk 5293 kommer att visas på ICA på 61 NE 41st Street, Miami, Florida, i sommar.

Source link