Crypto Watchdog Group har avslutat lurade dig för ditt eget bästa, hävdar det


I korthet

  • War on Rugs granskade smarta kontrakt och varnade för projekt som de betraktade som utsatta för missbruk.
  • Det startade sin egen token och samarbetade med en annan.
  • Saker har inte gått så bra.

Prata om en lång con.

Anti-bluff vakthund War on Rugs, ett självbeskrivet kollektiv av smart kontrakt revisorer och blockchain devs, presenterade sig som en resurs för att kontrollera a DeFi projektets referenser, varnar för projekt som det betraktas som sårbart.

Det inkluderade nyligen Shiba Inu, ett mememynt som steg över ett marknadsvärde på 5 miljarder dollar. Som ett resultat ackumulerade War on Rugs nästan 100 000 följare på Twitter (för att inte tala om dess andra kanaler) och lika många motståndare, arga över att WoR riktade in sig på tokens de hade lager i. Inte utan anledning. Många, om inte de flesta, av WoRs bedrägerier har hittills inte lyckats realiseras, medan åtminstone en rekommenderade att den förlorade allt sitt värde.

Nu har den blivande hjälten blivit en skenbar skurk och påstås ha kvittat sig med mer än 2 miljoner dollar i krypto i en serie misstänkta mattor.

Just förra veckan lanserade gruppen sitt Rug Ethereum-token, ett ironiskt svar på Ethereums grundare Vitalik Buterins beslut att avveckla innehavet av altcoin Shiba Inu skickat till honom av SHIB: s skapare.

Rug Ethereum (RETH) -projektet debiterade en skatt på 4% på varje transaktion. Två procent gick till innehavare och det återstående beloppet användes för att låna ETH som sedan skulle dumpas för Binance Coin (BNB). RETH samlade över 9000 innehavare på under en vecka, antingen av ideologiska skäl eller för att få tidigt att komma in på ett projekt som inte är direkt noterat på börser.

RETH kom efter WoRs granskning av Fairmoon, en klon av Safemoon – en symbol som avskräcker från försäljning genom att beskatta transaktioner och omfördela tokens till innehavare. WoR var ingen älskare av Safemoon och slängde projektet. Det skrev dock om Fairmoon: ”Inga bakdörrar eller [denial of service] möjligt från ägarens perspektiv. ”

Det gjorde dock mer än att granska Fairmoon. WoR och dess chef, känd som Shappy, blev de facto ledare för gruppen och tog över tillgången till det smarta kontraktet – och Fairmoon och WoR hävdade att de arbetade på en plattform för att starta decentraliserade kryptobörser.

I går kväll fick båda RETH och FAIR ryckte matta.

RETH och FAIR smarta kontrakt har återställts så att de beskattningsbara beloppen går till 100%, vilket gör det värdelöst att sälja. Men Shappy kunde, överföring av Fairmoon på PancakeSwap, ett Binance Smart Chain-baserat decentraliserat utbyte där vem som helst kan lista en token, i utbyte mot 1170 BNB (värt 446 500 $ efter dagens marknadskorrigering).

Fairmoon har tappat nästan 100% av sitt värde sedan igår. Handelsaktivitet för RETH, alltid värderad till fraktioner av ett öre (som många av dessa mynt) är nästan obefintlig.

Priset på Fairmoon sjönk. Bild: CoinGecko

Fairmoon har lovat okunnighet, publicera på Twitter: ”SHAPPY, EX LEADER OF WOR, HAS BETRAYED FAIRMOON AND RETH AND SCAMMED BODE THE FAIRMOON AND WOR COMMUNITIES. ”Det svarade inte på en Avkryptera begäran om kommentar.

Men enligt WoR-rival SaferDeFi, har mattorna pågått sedan efter granskningen av Fairmoon. Det påstås att en central plånbok ”delades för att dölja koncentrationen bland innehavarna.” Var och en av dessa plånböcker dumpade sedan 1,8 miljoner dollar i innehav när FAIR nådde sitt höga pris. Mellan likvidationerna och dagens försvinnande uppskattar gruppen att WoR och / eller Fairmoon tog 2,3 miljoner dollar.

WoR har under tiden gått AWOL.

”Jag bestämde mig för att göra vad jag gjorde så att du förstår att du ska sluta vara en clown och källa [buying] i allt, ”skrev det innan alla sina sociala medieprofiler raderades, inklusive Medium-inlägg.” Förhoppningsvis efter detta litar du inte på någon längre, i väntan på korrekta regler. ”

Source link