Crypto Tax USA – Hur IRS, börser och tjänster fungerar tillsammans

USA nådde nyligen skattedagen. Även om det alltid var en skrämmande tidsfrist, gjorde kryptohandlare de senaste ändringarna i skattekrav för kryptovalutor det ännu svårare.

Emellertid arbetade amerikanska tjänstemän och utbyten tillsammans för att hjälpa till med att smidiga över arkiveringsfrågor.

Kryptofråga tillagd i formulär 1040

Skattedagen är den sista dagen som amerikanska medborgare kan lämna in sina skattedeklarationer för föregående år.

I år är det första gången frågor om kryptovaluta och digitala tillgångar dyker upp på formuläret. Skattebetalarna frågades om de har fått, sålt, skickat, bytt eller tjänat något ekonomiskt intresse i virtuell valuta.

En ruta med ett enkelt “ja” eller “nej” alternativ var där de gav svaret. Men så enkelt som det här låter, ungefär som vad som helst att göra med federala skatteformer, är det inte så klippt och torrt.

Skattekryptoförvirring

Dessa nya frågor väckte osäkerhet bland kryptoinvesterare. Vilka transaktioner kräver att jag rapporterar vinster / förluster? Är NFT-delar en del av ekvationen? Behöver jag specialformulär?

Denna ”motverkan” på kryptohandlare verkar härröra från den växande skatteklyftan i USA. IRS-kommissionär Charles Rettig sa att uppskattningsvis 442 miljarder dollar i obetalda skatter är föråldrade eftersom det inte står för virtuell valuta. Rettig sa om skattningsgapet:

”Det inkluderar inte något fokus med avseende på virtuell valuta, vilket jag antydde nu handlar om ett marknadsvärde på 2 biljoner dollar. Den innehåller inte mycket information med avseende på utländsk källa. Den innehåller inte information om olaglig inkomst, som är skattepliktig, och vi jagar. ”

Han sa att det inte skulle vara ”outlandish” för det faktiska skatteklyftan att närma sig 1 biljon dollar och att de översta 1% av löntagarna står för 175 miljarder dollar av skatteklyftan.

Rapportering av vinster köper inte

De senaste IRS-riktlinjerna säger att kryptovalutaanvändare måste rapportera sina vinster och förluster. Specifikt om de fick, sålde, brytde eller handlade digitala valutor 2020.

IRS-meddelande 2014-21 anger att kryptovalutor, trots att de fungerar som en riktig valuta, inte har någon laglig betalningsstatus i någon jurisdiktion. Kryptovaluta, liksom bitcoin, är därför ”konvertibel” virtuell valuta.

Meddelandet och det bifogade FAQ-avsnittet syftar till att hjälpa skattebetalarna att förstå varför de betalar skatt på krypto och hur man gör det korrekt.

En viktig skillnad som FAQ gör är för dem som köpte krypto med riktig valuta 2020 och inte gjorde något annat med det. Dessa människor kunde svara nej på kryptovalutafrågan.

Det är små kryphål som detta som sannolikt orsakade, och kommer att fortsätta att orsaka, mycket huvudvärk. Särskilt för kryptoägare som tenderar att göra sina skatter själva.

Coinbase samarbetar med IRS

IRS är medveten om att dessa nya mandat orsakar förvirring, även bland skatteveteraner. Som ett resultat samarbetade det med flera enheter för att försöka jämna ut processen.

Ett exempel är samarbetet mellan Coinbase och IRS. Tillsammans med andra stora kryptobörser delar Coinbase några kundregister med tjänsten.

När IRS tittade över posterna från Coinbase hittade de 750 användare som sålde mer än 100 miljoner dollar i kryptovalutor. Detta inkluderade en näringsidkare som inte rapporterade mer än 5 miljoner dollar i transaktioner.

Detta betyder dock inte att utbytena bara låter regeringen titta in på användarna.

Coinbase gör sin del genom att uppdatera formuläret de skickar användare om de uppfyller vissa kriterier. Dessa användare fick 1099-MISC-formuläret om de fick $ 600 eller mer i krypto från Coinbase Earn, USDC Rewards eller Staking.

Coinbase skickade både användaren och IRS en kopia av detta formulär så att alla parter kan se vad som tjänades från plattformen och därför vad som behöver rapporteras.

Handlare som inte lämnas i mörkret

Medan de nya reglerna är en extra stress för handlare, gjorde IRS ett försök att varna dem som skulle vara inblandade.

Under det senaste året har det skickat ut varningsbrev till kunder som kan behöva hjälp med sina formulär eller hjälp för att komma ihåg att betala sin skatt. Bokstäverna finns i tre varianter, 6173, 6174 och 6174-A, och alla adresserar kryptobestånd.

Dessa bokstäver varnade också användare om att IRS känner till sina innehav av virtuell valuta och tidigare orapporterade konton. Under det senaste året skickades över 10 000 brev enbart till Coinbase-kunder.

Coinbase är inte den enda börsen som arbetar med IRS. Eftersom de nya reglerna gäller bör användarna kontrollera om deras utbyte delar denna information. Om de gör det är det troligt att IRS redan har denna ekonomiska information och kan välja att genomföra en revision.

Skattprogramvara för krypto anländer

Det är inte bara börserna som försöker se till att deras användare vet hur man navigerar i dessa nya regler. Företag som specialiserat sig på kryptoskatt har arbetat för att göra handlarnas liv enklare.

Ett sådant företag är Taxbit. Starten tillhandahåller automatiserad beskattningsprogramvara till kryptoanvändare och företag som använder krypto. Till exempel är BlockFi och Gemini två av deras större kunder. Detta är inte överraskande eftersom många stora namn ser behovet av att hjälpa sina användare att följa de uppdaterade reglerna.

I år har IRS valde TaxBit för att samla transaktionsdata för att se till att betald skatt och skyldig skatt ligger i linje. Medgrundare och VD för TaxBit Austin Woodward sa:

”Det här är en milstolpe för kryptovalutaindustrin. Det indikerar att tillsynsmyndigheter omfamnar tillgångsklassen men gör det på ett sätt som säkerställer en enkel strategi för att överensstämma med befintliga regler. Vi tror att detta är ett viktigt steg för att möjliggöra en utbredd kryptovaluteadoption. ”

Team-up kom bara några veckor efter att TaxBit tillkännagav en $ 100 miljoner USD-finansieringsrunda ledd av PayPay.

Ett annat partnerskap som syftar till att motverka skatteproblem för kryptoanvändare är mellan ZenLedger och Abra. ZenLedger är ett kryptoskatteprogram och blockchain-analysföretag. Abra är ett finansiellt service- och teknikföretag som driver en allt-i-ett, skyddad kryptoplånbok och utbyte.

Samarbetet gör det möjligt för Abra-kunder att enkelt få tillgång till kryptoskatt via ZenLedger-plattformen. Som ett resultat kan användare se handelshistorik, förstå sina skulder och snabbt generera skatteformulär med hjälp av deras lagrade information.

Medan skatteregistreringen för 2020 har passerat kommer de nya reglerna att hålla fast. Så att hålla koll på kraven kommer att fortsätta vara viktigt för kryptohandlare i framtiden.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link