Crypto Pioneers förtjänar att firas, säger Hall of Fame Founder

[ad_1]

Förbindelsen mellan konst och krypto har fördjupats sedan ankomsten av NFT. Medan dessa tokens har flera användningsområden, har konstnärer hittat otroliga sätt att tilldela äganderätt och värde till området för digital konst.

BeinCrypto pratade med kryptokonstnären Max Cryptohead om sitt senaste projekt, Crypto Hall of Fame. Detta utställningsrum invigdes nyligen vid Miami Crypto Experience. Det syftar till att vara ett permanent utrymme som firar legender i krypto.

Måla kryptolegender

BeinCrypto (BIC): Varför skapade du Crypto Hall of Fame?

Max Cryptohead (MC): Kryptovalutor och blockchain-teknik är några av de viktigaste innovationerna i vår tid, och deras uppfinnare och pionjärer förtjänar att firas. Om rockmusiker har sin ”Hall of Fame”, varför inte rockstjärnorna i krypto?

BIC: Hur började det hela?

MC: Jag började måla kryptopionjärer i början av 2020 och började med Satoshi Nakamoto. Jag kontaktade sedan Aaron Koenig för att hjälpa mig att marknadsföra målningarna, eftersom han är väl ansluten i kryptovärlden. Han hanterar affärssidan för mig så att jag kan fokusera på min konst. Jag gillar inte att tala offentligt, så han gör det också för mig.

Aaron visade mig sedan 3D-galleriet på Crypto Art Museum, som öppnades i april 2021, och vi gillade båda det mycket. Det presenterar målningarna på ett riktigt coolt sätt, som alla lätt kan komma åt. Så vi bestämde oss för att skapa denna permanenta utställning på ett liknande sätt.

Utöka online-konstutrymmet

BIC: Så Hall of Fame är inte en fysisk plats?

MC: För närvarande är det endast online, men det passar bra, eftersom krypto huvudsakligen är ett onlinefenomen. Målningarna visas dock ibland vid verkliga händelser. Vi hade redan utställningar på UNCHAIN-konferensen i Frankfurt, på Bitcoin-ambassaden i Mexico City och Blockchain Week Miami.

Nyligen har vi bjudits in till återöppningen av Bitcoin Center i New York City och till Crypto Art Fair, som kommer att äga rum i Tulum, Mexiko. I framtiden kanske vi samarbetar med en Bitcoin-ambassad någonstans för att vara värd för en permanent utställning, men de flesta kommer att besöka den online ändå.

BIC: Vilken plattform använder du för 3D-utställningen?

MC: Vi använder ett 3D-galleri av det tyska företaget Kunstmatrix. Dess stora fördel är att du inte behöver ladda ner någon programvara eller besöka någon metavers som Decentraland eller CryptoVoxels, som bara fungerar med en Web 3.0-plånbok. Allt du behöver är en vanlig webbläsare för att besöka utställningen. Det fungerar även på en mobiltelefon.

BIC: Vem är din målgrupp?

MC: Tanken bakom Hall of Fame är att inte fokusera på mina målningar utan på de kryptopionjärer som visas i dem. Vi vill nå människor som inte är så intresserade av konst utan snarare teknik och entreprenörskap, vilket troligen är fallet för många i kryptobranschen.

BIC: Varför heter Hall of Fame också 21 Heads?

MC: Precis som Bitcoin är begränsad till 21 miljoner enheter, är Crypto Hall of Fame begränsad till 21 medlemmar som någonsin kan införas i det, vilket gör det till en ännu större ära att väljas.

En panel med kryptospecialister

BIC: Vem väljer de pionjärer som införs i Hall of Fame?

MC: De första elva var uppenbara val, människor som Satoshi Nakamoto och hans högra hand Hal Finney, liksom skaparna av Bitcoins föregångare, som David Chaum, Wei Dai, Adam Back och Nick Szabo.

Jag tror att alla som kan lite kryptohistorik kommer att vara överens om dem. Hittills har jag fattat besluten tillsammans med min chef Aaron.

Men från och med nu kommer vi att ha en strukturerad och transparent urvalsprocess. Alla kan göra ett förslag via vår webbplats. Sedan bestämmer en urvalskommitté med neutrala men välinformerade kryptoexperter vem som kommer att införas nästa.

BIC: Vem är medlemmarna i denna kommitté?

MC: De första medlemmarna är Olga Filatova, chef för Crypto Art Museum och en långvarig kryptoaktivist från Ryssland, Eryka Gemma, grundare av Miami Crypto Experience, och Ana Alexandre, redaktör på BeinCrypto.

De andra medlemmarna kommer snart att meddelas. Utmaningen är att hitta människor som känner till kryptoscenen väl men inte kvalificerar sig för att väljas själva, så kommittén består snarare av lärare och kommunikatörer, inte utvecklare eller byggare.

Gå med i NFT

BIC: Kan porträtten bara ses i Hall of Fame?

MC: Nej, de är tillgängliga som NFT-enheter anslutna till högupplösta JPEG-filer, som kan skrivas ut på duk i formatet 21 x 21 tum.

Varje porträtt är naturligtvis begränsat till 21 exemplar. Vissa samlare har redan köpt hela serien. Man har till och med förbetalt och beställt alla 21, även de som inte har skapats ännu.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link