Crypto Media Companies Boom som sökningar och Adoption Surge

[ad_1]

Medieföretag baserat på kryptovalutor har vuxit avsevärt i samband med sökningar och antagande.

Ett sådant exempel på ett kryptomedieföretag med intäkter som drar nytta av ökad kryptoexponering är Blockworks. Ett varumärke för finansiella medier med fokus på att tillgodose investerare, Blockwords grundades av Jason Yanowitz 2018.

Yanowitz säger att företaget förväntar sig intäkter på upp till 8 miljoner dollar till 10 miljoner dollar i intäkter i år, en trefaldig ökning från förra året. Det planerar också att fördubblas i personal från 17 till nästan 40 i slutet av året. Dessutom kommer majoriteten av nyanställda att bidra till innehållssidan av sin verksamhet.

”För första gången någonsin har krypto blivit relevant för det globala makroekonomiska samtalet, och därför investeringssamtalet”, säger Yanowitz.

Annonsintäkterna hoppar

Naturligtvis, för medieföretag, ökar läsekretsen snyggt till en ökning av reklamintäkterna. Blockworks har ungefär två dussin strategiska reklampartners som listas på sin webbplats. Dessa inkluderar Fidelity Digital Assets, CME Group, Coinbase, Gemini och BlockFi. Cirka 70% av intäkterna från en annan kryptomediasida kommer från reklam. I deras fall kom resten från prenumerationer på dess betalda nyhetsinnehåll och forskningsprodukter.

De flesta av dem som är intresserade av att lära sig mer om krypto från dessa media börjar vanligtvis med online-sökningar. Enligt Google Trends har globala sökningar efter bitcoin (BTC; röd) ökat flera gånger sedan början av året. Under tiden har sökningar efter kryptovalutor (blå) ökat stadigt. När altcoins alltmer kommer fram, kan vi se en konvergens med sökningar efter bitcoin.

Källa: Google Trends

Antagandet av kryptovalutor har också vuxit, eftersom intresserade följer igenom med sökningar och forskning. Enligt sin 2021 State of US Crypto Report säger den amerikanska kryptobörsen Gemini 14% av befolkningen äger kryptovaluta.

Rapporten delade också att 13% av de tillfrågade avser att köpa digitala tillgångar inom de närmaste 12 månaderna. Under tiden framhöll en annan rapport att krypto-antagandet ökade mest i Ryssland och Ukraina. Dessa följdes av asiatiska länder som Kina, Vietnam, Indien, Thailand och Pakistan.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

[ad_2]

Source link