Crypto Market Cap sjunker under $ 1,5T när BTC och ETH fortsätter att krascha

[ad_1]

Som den krypto marknaden fortsätter att sjunka, marknadsvärde för alla kryptovalutor har sjunkit strax under $ 1,5 biljoner, enligt data från mätvärdena Nomics.

Detta markerar en minskning med 9% under det senaste dygnet, en minskning med 35% under den senaste veckan och en kraftig nedgång från rekordhöga nivåer på cirka 2,5 biljoner USD uppnådd nära början av månaden.

En krasch på 9% över natten slog ytterligare 7% av priset på Bitcoin, som nu är värt cirka 35 000 dollar. Doppet hoppade också 13% rabatt på Ethereum, nu prissatt till 2 073 $ – mindre än hälften av sin högsta nivå på 4 165 $ uppnådd den 11 maj.

Mindre altcoins gick ännu värre. Binance Coin (BNB) har minskat med 18% under det senaste dygnet. Till ett pris av 257 dollar och ett marknadsvärde på 39 miljarder dollar har det glidit två positioner på rankningen för att bli den sjätte största kryptovalutan efter marknadsvärde. Cardano (ADA) och Dogecoin tog gärna sin plats, även om de föll med 14% respektive 9% över natten.

En rad dåliga nyheter ligger bakom kraschen. Skadorna började den 12 maj, när Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, återkallade sitt stöd för Bitcoin och meddelade att Telsa inte längre skulle acceptera betalningar i Bitcoin.

Tesla hade köpt 1,5 miljarder dollar i Bitcoin i januari, och köpet signalerade till investerare i detaljhandeln att myntet kunde vara värt att ta på allvar. När allt kommer omkring är Musk bland de rikaste människorna i världen – han vet säkert hur man spenderar sina pengar.

Det visar sig att Musk inte visste vad han hamnade i; han tillbringade den senaste veckan med att krossa myntet och undergräva dess största anhängare. Musk citerade problem med Bitcoins energikrävande arbetsprövningsmekanism och koncentrationen av gruvarbetare i Kina.

Flera bästa kryptovalutabörser, till exempel Coinbase, Binance, Kraken och Huobi drabbades av avbrott när priset på Bitcoin kraschade; vissa, såsom Binance och Huobi, tillfälligt tillfälligt upphävda Ethereum-tokens.

Mer prisstoppning följde på onsdagen när tre framstående kinesiska finansinstitut upprepade sitt stöd för ett 2017-förbud som hindrade dem från att handla med kunder som hanterade krypto. Institutionerna varnade också för att kryptovalutor är mycket volatila och spekulativa investeringar som kan destabilisera den ”normala ekonomiska och finansiella ordningen.”

Nästa slag kom när Kinas finanskommitté tillade kryptovaluta gruvdrift till en lista över branscher som borde övervakas för att ”förebygga och kontrollera finansiella risker.”

Tillkännagivandet väckte oro för en kraftfull motverkan Bitcoin gruvdrift. En studie publicerad i Natur förra månaden, med hänvisning till data från BTC.com, fann att Kina står för cirka 70% av världens Bitcoin-gruvdrift.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.[ad_2]

Source link