Crypto Liquidations Top 2,4 miljarder dollar på 24 timmar

Marknaderna för kryptovalutor tumlar och likvidationer staplas upp för överlevererade handlare på derivatbörser.

Enligt uppgifter från ByBit har det varit 2,38 miljarder dollar i totala likvidationer under det senaste dygnet. Över hälften av den totala summan, eller 1,26 miljarder dollar, har varit från bitcoinpositioner eftersom tillgången har fortsatt sitt fria fall.

Den största dagen för avveckling av Bitcoin långa positioner var den 17 april 2021, några dagar efter dess högsta tid när över 9 miljarder dollar försvann. Den 22 april och 12 maj sågs också stora Bitcoin-likvidationssiffror enligt derivatbörsen.

Datamish har avslöjat att $ 34 miljoner i longs har likviderats på BitMEX under det senaste dygnet och 417 BTC likviderats på Bitfinex.

Bitcoin dumpar på Musk attack

Den massiva likvidationen har orsakats av ökat försäljningspress på baksidan av en krypto-social media-skärmdump med Elon Musk som verkar ha gjort en fullständig vändning på sin pro-Bitcoin-hållning.

Miljardärsentreprenören har nyligen fått ökad kritik över sin uppenbara pumpning av Dogecoin-marknaderna och nyligen gjort anspråk på att gå ”all-in on DOGE” efter mer förödelse. Kryptoexperter och investeringsproffs, som Ari Paul, har invände till den dolda marknadsmanipulationen:

”Gör det. Du kan göra som du vill med dina pengar. Många av oss motsätter dig dock vilseledande av nya investerare i detaljhandeln. ”

Vid tidpunkten för handeln handlades BTC till 44 400 dollar – en nedgång på 10% från priset samma tid igår.

Kryptomarknadsblödning

Resten av marknaden har följt med som vanligt. Många stora mynt har förlorat tvåsiffriga procenttal på dagen. Ethereum har tappat nästan 12% under en nedgång till 3400 $ medan Binance Coin (BNB) har fallit 10% till 525 $.

XRP, Polkadot, Bitcoin Cash, Litecoin, Uniswap, Chainlink och Stellar har alla drabbats av dubbelsiffriga förluster när panikförsäljningen accelererar.

Det totala kryptomarknadsvärdet har minskat med hela 300 miljarder dollar på mindre än 24 timmar och sjönk tillbaka till 2 biljoner dollar vid tidpunkten för pressen. Det här är det lägsta som marknadspriset har varit sedan 26 april och det finns en hotande rädsla för att ytterligare förluster kan stava slutet på tjurmarknaden 2021.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link