Crypto Leaders reagerar på Elon Musks Bitcoin Miljö Bombshell

[ad_1]

I korthet

  • Du kan inte längre köpa en Tesla med Bitcoin.
  • Elon Musk twittrade att BTC-gruvdrift använder för många fossila bränslen.
  • Kryptoledare vill veta: Vad har förändrats under de senaste tre månaderna?

När den elektriska biltillverkaren Tesla avslöjade i februari att den hade köpt Bitcoin och dessutom accepterar det för bilköp, priset på kryptovalutan ökade med 4000 dollar på några timmar.

Nu när Teslas VD Elon Musk har sagt att företaget kommer att sluta acceptera Bitcoin för sina bilar tills blockchain-nätverket antar mer hållbar energipraxis, har priset på BTC tappat ungefär samma mängd i motsatt riktning, vilket ger det strax över tröskeln på 50 000 $.

Men lite prisvolatilitet hindrade aldrig Crypto Twitter från att ha det bra.

Det största som människor förundrade sig över var: Visste Elon Musk hur Bitcoin-gruvdrift fungerade? Processen med att prägla nya Bitcoins och validera transaktioner är avsiktligt energikrävande eftersom investeringen av dessa resurser gör nätverket säkrare. Men Musks tillkännagivande lyder som om han bara får vind att vissa använder fossila bränslen för att generera elektricitet.

”Måste älska due diligence-processen i Tesla”, skrev Aubrey Strobel från Bitcoin-shoppingappen Lolli.

”Elon och Tesla utförde mindre due diligence-köp av en miljard Bitcoin än jag gjorde på min genomsnittliga shitcoin-handel”, sa Rob Paone från kryptorekryteringsföretaget Proof of Talent.

Miljöpåverkan har diskuterats i flera år – även om i vilken utsträckning nätverket är beroende av förnybara energikällor diskuteras (med Bitcoin-tjuren Michael Saylor, till exempel, tweeting att ”nettopåverkan på fossila bränsleförbrukningar över tiden kommer att vara negativ”). Således kan något annat hända här. En uppenbar möjlighet är att Tesla tog värme från investerare, anställda och / eller kunder som hade köpt in Teslas gröna image.

Arcane Assets CIO Eric Wall skrev att det kan vara ett ”” mea culpa ”-försvar inför missvisade miljöaktivister och tillsynsmyndigheter.”

CoinShares CSO Meltem Demirors sa att det är mer att vara ett socialt ansvarsfullt företag än bara miljön. ”På social rättvisa gör bitcoin det möjligt för människor att undkomma tyranni, censur, ekonomiskt våld, redlining och förbättrar tillgången”, skrev hon.

Men Dave Portnoy, grundare av Barstool Sports och om och om igen Bitcoin-investerare, föreslog att miljön bara var en ursäkt. Enligt Portnoys uppskattning manipulerar verkställande direktören marknaden efter att Tesla sålde bort några av sina BTC-innehav förra månaden.

”Shady shit,” sa han i en video.

Eftersom Musks tweet förklarade att Tesla fortfarande var öppen för att investera i kryptovalutor som använder mindre än 1% av Bitcoins energiförbrukning per transaktion, ville vissa veta om det innebar att Tesla skulle börja acceptera Dogecoin.

Nej, nej.

Men mer än någonting var det en chans för icke-myntare att skratta åt dem som litar på Musk, som upprepade gånger har främjat skämtdog Dogecoin via tweets och hans senaste SNL-föreställning.

Skrev dataforskare och Tether-utredare Bennett Tomlin, ”Jag har inget insiktsfullt att säga förutom” hur förutsägbart. ”[ad_2]

Source link