Crypto-investeringar i Indien skyrocket med 19 900% på ett år


I korthet

  • Indierna är nötter för krypto, visar en ny rapport.
  • Men osäkerheten i lagstiftningen i landet förverkligar deras ambitioner.

Trots fortsatt lagstryck från landets regering och centralbank visar indiska investerare ökat förtroende för kryptovalutor.

Enligt data från blockchain-rättsmedicinska företaget Chainalysis ökade kryptoinvesteringarna i Indien under det senaste året med så mycket som 19 900% – från 200 miljoner dollar till nästan 40 miljarder dollar—Bloomberg rapporterade på måndag.

Ökningen i investeringar kommer trots osäkerhet kring reglerna kring kryptos status i Indien, där landets centralbank upprepade gånger hotar att införa ett förbud mot kryptovalutor. Reservbanken i Indien (RBI) gick till och med så långt att hindra lokala finansinstitut från att betjäna kryptoföretag i april 2018.

Även om RBI förra månaden backade och berättade för banker att de kan ignorera en cirkulär från 2018 som förbjöd dem att arbeta med kryptoföretag, råder osäkerhet om Indiens nästa steg.

Regeringen har mildrat sin hållning något, med landets finansminister som röjer ett “fönster” för att tillåta experiment med krypto. Regeringen har också sammankallat en expertpanel för att överväga reglering och argumenterat för att en kommande kryptoväkning kommer att skydda investerare från volatilitet.

Som Chainalyses uppgifter visar matchas inte myndigheternas dämpade entusiasm för krypto av lokala investerare, där indianer i åldern 18-35 år visar mest aptit för krypto.

Månadsvärde för fiat investerat i krypto av indianer. Källa: Chainalysis.

“De tycker att det är mycket lättare att investera i krypto än guld eftersom processen är väldigt enkel”, berättade Sandeep Goenka, grundare av det lokala börsen ZebPay. Bloomberg. “Du går online, du kan köpa krypto, du behöver inte verifiera det, till skillnad från guld.”

När det gäller vinster på Bitcoin-investeringar ligger dock Indien, enligt en annan Chainalysis-rapport som släpptes tidigare denna månad, efter andra marknader och rankade 18 av de 25 bästa länderna till bara 241 miljoner dollar.

För att sätta detta i perspektiv toppade USA listan till 4,1 miljarder dollar följt av Kina (1,1 miljarder dollar), Japan (900 miljoner dollar), Storbritannien (800 miljoner dollar) och Ryssland (600 miljoner dollar).

Enligt Chainalysis kan detta vara ett resultat av den indiska regeringens fientlighet gentemot kryptovalutan, eftersom RBI: s dom från 2018 gjorde det ”extremt svårt” för lokalbefolkningen att köpa eller handla digitala tillgångar.Source link