Crypto Industry firar 11-årsjubileum för den första officiella BTC-transaktionen, Bitcoin Pizza Day

Idag markerar Bitcoin Pizza Day elva år. Dagen har blivit synonymt med den första officiella BTC-transaktionen, där Laszlo Hanyecz köper två pizzor för 10 000 BTC.

22 maj 2010 tillbringade Florida Man Laszlo Hanyecz 10 000 BTC på Papa Johns pizza för inköp av två pizzor. Transaktionen blev känd som den första officiella användningen av BTC som en kommersiell transaktion med ett verkligt företag.

Elva år och $ 372 miljoner senare

Medan Hanyecz var en tidig pionjär inom digitala transaktioner för varor är det troligtvis den tidiga adopteraren som djupt beklagar hans beslut. De två pizzorna uppgår för närvarande till ett värde av 372 miljoner dollar. Gör det till det dyraste pizza köpet i historien.

Vid tidpunkten för köpet var Hanyecz 10 000 BTC värt knappa 40 dollar. Hanyecz sträckte sig till Bitcointalk-samhället för att se om någon skulle vara villig att transakera bitcoin för pizza.

Han sade: ”Jag betalar 10 000 bitcoins för ett par pizzor, som kanske två stora så jag har lite kvar till nästa dag. Jag gillar att ha kvar pizza för att nibba senare. Du kan göra pizza själv och ta med den till mitt hus eller beställa den för mig från en leveransplats, men det jag siktar på är att få mat levererad i utbyte mot bitcoins där jag inte behöver beställa eller förbereda den själv, som att beställa ett ”frukostfat” på ett hotell eller något, de ger dig bara något att äta och du är nöjd! Om du är intresserad, vänligen meddela mig så kan vi ordna en affär. ”

Senare följde han upp sin ursprungliga begäran och sa ”Så ingen vill köpa pizza för mig? Är bitcoinbeloppet jag erbjuder för lågt? ”

Men senare uppdaterade han historien och visade bevis på sitt pizza köp via bitcoin. Hanyecz fortsatte med att göra erbjudandet tillgängligt för alla som ville byta två pizzor för 10 000 BTC och sa ”Jag kommer att handla 10 000 BTC för två av dessa pizzor när som helst så länge jag har pengarna (jag har vanligtvis mycket).”

Den dag i dag firas den ökända bitcoinpizzatransaktionen inom kryptovalutaindustrin.

Pompliano ger tillbaka på pizzadagen

Senast bitcoin-maximalist Anothony Pompliano lanserades en veckas bitcoinpizzakörning för att fira elva årsdagen. Enheten kommer att se 10 000 pizzor till salu i tio städer. Varje order stöder Human Rights Foundation: s Bitcoin Development Fund.

Crypto-projekt går med i pizza-rörelsen

Bitcoin-pizzadagen har sett flera kryptoprojekt delta för att fira. PizzaDAO, ett samhälle av digitala artister som skapar pizza non-fungible tokens (NFT) har samarbetat med Slice, plattformen som driver landets största nätverk av pizzerior för att erbjuda 2500 gratis pizzor över hela USA för att fira dagen.

Initiativet kommer att se till att de två projekten ger bort en BTC-värde gratis pizza till stöd för lokala pizzerior. Detta är till stöd för de företag som drabbats av den senaste pandemin i Covid-19.

Binance och Huobi erbjuder pizzadagdroppar

Populära kryptobörser Binance och Huobi har också meddelat tävlingar för att fira bitcoinpizzadagen. Huobi driver en Prispott på 22 000 dollar, med en användare som vinner 5 220 $.

Binance kör för närvarande en NFT-kampanjsom erbjuder användarna möjlighet att vinna bitcoinpizzas värde på 52.200 dollar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link