Crypto-handlare har Fed talar om Dogecoin

I korthet

  • Federal Reserve-ordförande Jerome Powell frågades om den plötsliga värdestegringen för vissa tillgångar, såsom Dogecoin (DOGE).
  • Han föreslog att vissa saker blir “lite skummande”.

För all hype kring de betydande vinsterna från de marknadsledande Bitcoin och Ethereum under de senaste månaderna är det faktiskt ett fånigt mememynt som har haft en av de mest meteoriska stigningarna hittills 2021. Och nu Dogecoin (DOGE) har till och med dragit kommentarer från USA: s Federal Reserve-ordförande Jerome Powell.

Under en strömmande presskonferens igår Yahoo Finance reporter Brian Cheung frågade ordföranden huruvida de senaste marknadshändelserna – inklusive GameStop lagerökning och Dogecoins massiva värdeökning—Föreslog en relation mellan låga räntor och enklare penningpolitik gentemot sådana saker. Cheung frågade också om Fed var orolig för finansiell stabilitet, med tanke på sådana vilda prissvängningar.

”En del av tillgångspriserna är höga. Du ser saker på kapitalmarknaderna som är lite skummande. Det är ett faktum, ”svarade Powell. “Jag kommer inte att säga att det inte har något att göra med penningpolitiken, men det har också en enorm mängd att göra med vaccination och återupptagande av ekonomin.”

”Skum” är en investeringsperiod som antyder att ett tillgångspris inte längre är i linje med dess inneboende värde. Det är används vanligtvis när priset på en tillgång stiger förbi dess objektiva värde. Det kan vara en föregångare till en marknadsbubbla som dyker upp, något som långvariga kryptoentusiaster känner väl till med tanke på den tidiga kraschen på 2018 och pekar på att övertygade investerare försöker driva tillgångens värde utöver vad det är rimligt värt.

Enligt Powells uppfattning har USA: s penningpolitik – inklusive låga räntor och senaste COVID-19-stimulansbetalningar – spelat en roll i sådana tillgångsvärdeökningar. Men han ser också förnyat marknadsdeltagande från människor som får sina COVID-vacciner, spenderar pengar och återvänder till pre-pandemiska vanor och aktiviteter.

Dogecoins värde har skjutit i höjden från mindre än 0,01 dollar per mynt i januari till ett topppris strax under 0,42 dollar tidigare denna månad. Ökningen har drivits av högt profilerade stödjare som Teslas VD Elon Musk – vars tweets konsekvent leda till en prishöjning—Och miljardärinvesteraren Mark Cuban, vars Dallas Mavericks NBA-team började accepterar Dogecoin som betalningsalternativ för lagvaror i mars.

Den här veckan twittrade kubanska att den mobila handelsplattformen Robinhood, som för närvarande inte låter användare dra tillbaka eller spendera DOGE de köper inom den populära appen, är håller tillbaka ytterligare tillväxt av mememyntet. Kubanska pekar på Mavericks framgång med Dogecoin-order, med uppskattningsvis 6000 sådana köp som förväntas för april månad, som bevis för att DOGE är en kryptovaluta som folk faktiskt vill spendera snarare än att bara hålla för framtida värde.

Fortfarande kan investeringsdefinitionen av ”skum” inte låta bli att komma ihåg förra veckans så kallade “Dogedag”, en social media-styrd ansträngning av Dogecoin-investerare att ytterligare pressa myntets värde till $ 1 eller mer den 20 april. Planen slog tillbaka: i slutändan sjönk priset på Dogecoin 20% inom 24 timmar.

Fortfarande, till ett aktuellt pris på $ 0,31, har Dogecoin ökat 469% under de senaste 30 dagarna per Nomicsoch är värt 31 gånger mer än det var strax innan priset hoppade i slutet av januari. Skum eller inte, det har många investerare högt på den så kallade ”skämt” -kryptovalutan just nu.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link