Crypto-handelsplattform tvättad att stängas av

New Yorks åklagarmyndighet Letitia James säkrade ett domstolsbeslut om att stoppa driften av kryptohandelsplattformen Coinseed.

Tekniskt sett fortsätter ordern en mandatpaus på Coinseeds verksamhet, samtidigt som en domstolsbesluten mottagare införs för att skydda tillgångar. New York County State Supreme Court utfärdade beslutet den 4 juni och utsåg också Michelle Gitlitz till mottagare.

Tidigare order

Förra månaden ansökte riksadvokaten James om ett tillfälligt besöksförbud, preliminärt föreläggande och utnämning av en mottagare mot Coinseed. Hon anklagade Coinseed för att bedra kunder och låsa dem ur deras kryptovalutakonton.

Enligt James såg Coinseed en tillströmning av uttagsbegäranden från investerare som försökte realisera vinster efter Bitcoins värdeökning. “I stället för att konvertera virtuell valuta till fiatvaluta för att tillgodose dessa förfrågningar sänkte svaranden först den dagliga uttagsgränsen från $ 1000 per dag till $ 250 per dag, och slutligen inaktiverade uttag helt och hållet”, uppgav det ursprungliga klagomålet från den 17 februari 2021.

Riksadvokaten väckte ursprungligen stämningen mot Coinseed, liksom grundaren och VD Delgerdalai Davaasambuu i februari. Men hon hävdar att Coinseed och dess VD sedan dess fortsatte sin bedrägeri. Under de påföljande tre månaderna mottog riksadvokaten mer än 170 klagomål från berörda investerare.

Samtidigt avvisar Coinseed VD Davaasambuu “mobbning” och “trakasserier” från justitieministerens kontor. Han hävdar att hans plattform inte skiljer sig från större profilbyten som Coinbase eller Kraken. Men eftersom hans utbyte är mycket mindre var det riktat mot det eftersom det inte hade råd att stå upp mot en miljon dollar stämning.

Attorney General mot Tether

Detta är inte James första åtgärd mot ett kryptovalutabaserat företag. I februari nådde hennes kontor en uppgörelse med Tether och kryptobörsen Bitfinex. Uppgörelsen kom efter att OAG undersökte att iFinex, operatören av Bitfinex och Tether gjorde falska uttalanden om stödet till “tether” stablecoin, och om förflyttningen av hundratals miljoner dollar mellan de två företagen.

Avtalet krävde att Tether och Bitfinex skulle upphöra med ytterligare handelsaktiviteter i New York samt att betala $ 18,5 miljoner i påföljder. Men Tether hävdade också seger och sa: “enligt villkoren i förlikningen erkänner vi inga fel.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link